Sinoć je u Dorćol placu u Beogardu održan događaj „Humarathon“ u organizaciji polaznika programa za mlade lidere AmChamps (Američke privredne komore), koji je spojio humor i humanost na 29. februar, Međunarodni dan retkih bolesti. Na događaju su kao panelisti učestvovali i članovi ekipe Njuz.net, koji su svoj honorar donirali udruženju NORBS – Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije.

Ovim događajem želeli smo da povežemo humanost i humor, na ovaj redak dan, ali u cilju da pomognemo onima koji se svakog dana bore sa različitim izazovima i žive sa retkim bolestima. Ulaz na događaj je bio dobrotvorni prilog, a pored toga i nekoliko kompanija je podržalo naš događaj. Ukupno smo skupili više od 200.000 dinara za jedno veče, ali zaparvo je cilj Humarathona da podignemo svest o retkim bolestima i da je važno da i nakon ovog događaja podstaknemo ljude i kompanije da nastave da doniraju organizaciji NORBS,“ rekla je Tara Milovankić, jedna od ogranizatorki događaja Humarathon.

Prisutnima su se na događaju obratili i predstavnici NORBS-a, fondacije NORBS + kao i direktori u kompanijama SBB, MediGroup i MSD koji su podelili svoja iskustva sa početka karijere studentima i mladim menadžerima.

Nama kao organizaciji je veoma značajno da kontinuirano imamo donacije, kako bismo mogli da pomognemo našim korisnicima, a to su oboleli od retkih bolesti, kojiima su neophodna medicinsko-tehnička pomagala svakodnevno“, rekao je Stefan Živković iz organizacije NORBS.

Kompanije koje su podržale organizaciju događaja i donacije su SBB, MediGroup, MSD, Energynet i Delta Holding.

 

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.