Humanost u doba pandemije: The Empty Shop, jedina radnja u Novom Sadu koju pokreće kultura darivanja, prikupila skoro dve tone pomoći za najmlađe

  0
  • Za razliku od prošle godine, Empty Shop je ovog puta služio za prikupljanje pomoći koja je namenjena najmlađim građanima Vojvodine.
  • Ukupna količina pomoći koja je prikupljena tokom dve godine iznosi više od 14 tona.

  Zahvaljujući The Empty Shop-u, jedinstvenoj radnji unutar šoping centra Promenada koja je poslednjih mesec dana služila kao mesto gde građani Novog Sada i Vojvodine mogu donirati svoju korišćenu zimsku garderobu, obuću i opremu za decu i bebe, prikupljeno je skoro dve tone  garderobe koja će u narednom periodu biti podeljena građanima u stanju potrebe.

  „The Empty Shop je projekat koji već drugu godinu za redom pokrećemo u Novom Sadu i otvaranjem ove jedinstvene radnje omogućavamo svim posetiocima šoping centra Promenada Novi Sad da na jedan veoma jednostavan i lak način pomognu sugrađanima koji se nalaze u nepovoljnoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji. Ovo godine, uzeći u obzir pandemiju korona virusa, pomoć je bila važnija nego ikad tako da smo se fokusirali na garderobu i opremu za najmlađe. Jako mi je drago da smo u ovako teškim uslovima uspeli da prikupimo značajnu pomoć i tako mnogima olakšamo predstojeći period koji će nesumnjivo biti teži nego ikad“, izjavio je Boris Stevović, direktor šoping centra Promenada Novi Sad.

  Prikupljena garderoba, oprema za bebe (uključujući i igračke za decu) biće u narednom periodu sortirana prema veličini i tipu, a zatim distribuirana pojedinačnim organizacijama Crvenog Krsta u gotovo svim regionima Vojvodine. Pored toga, jedan deo prikupljene pomoći će biti doniran Domu za decu bez roditeljskog staranja “Vera Radivojevic” u Beloj Crkvi.

  „Crveni Krst Vojvodine je jako zadovoljan humanitarnom pričom ove jedinstvene radnje koja već drugu godinu za redom otvara svoja vrata zahvaljujući Promenadi. Akcija je izazvala veliku pažnju stanovništva, a volonteri i saradnici su se potrudili da to bude u najboljem redu prihvaćeno, složeno i razvrstano. Zahvaljujemo se šoping centru Promenada i nadamo se i dalje dobrim humanitarnim pričama za naše građane, pogotovo decu“, izjavio je Boško Mitrašinović, sekretar Crvenog Krsta Vojvodine.

  The Empty Shop projekat u šoping centru Promenada Novi Sad je četvrti po redu projekat ovog tipa i predstavlja nastavak jako uspešnih humanitarnih akcija koje su prošle i ove godine održane u šoping centrima Promenada Novi Sad i Kragujevac Plaza. Ukupna količina prikupljene pomoći za najugroženije tokom dve godine rada Empty Shop-a premašuje 14 tona garderobe.