Humanitarna „Trail trka za život“ biće održana na Jahorini 10. avgusta u organizaciji Olimpijskog centra, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za pomoć u radu humanitarnim udruženjima „Sunce“ sa Pala i „Srce za decu“ iz Sarajeva. Trka se održava po drugi put, a njen početak zakazan je za 11 časova.

Izvršni direktor OC Jahorina Iva Ivkić istkla je da je ruta ovogodišnje trke veoma zanimljiva, jer je u pitanju kružna putanja koja počinje i završava se kod Ciljne kuće, a da je dužina staze čak 12,2 kilometra. „Pripremili smo 20 prepreka i tri okrepne stanice, uspon trke je 600 metara i sigurna sam da predstavlja veliki izazov ali ujedno i užitak za sve učesnike. Prijave za trku su još uvek u toku i moram reći da je interesovanje veliko pa bih pozvala sve da se prijave, kako bi osigurali svoj startni broj“, dodala je Ivkić.

Nemanja Majdov, jedan od ambasadora trke, rekao je da je to samo jedan od sjajnih projekata na Jahorini. „Pozvao bih sve sportiste, rekreativce i sve ljude dobre volje da u subotu u 11 časova dođu na Jahorinu da trčimo zajedno. Budući da je trka humanitarnog karaktera, bitno je učestvovati a ne pobediti, jer naša zajednička pobeda će biti prikuljena sredstva za decu kojoj je pomoć neophodna“, poručio je Majdov.

Prijave za trku će se vršiti do 9. avgusta online putem porala https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/3095/prijava_na_utrku, dok će uplate kotizacije i preuzimanje startnih paketa biti moguće na dan trke od 8:30 do 10:00 časova. Minimalan iznos kotizacije za sve koji žele učestvovati na trci je 15 km po osobi, a pravo prijave na trku imaju svi muškarci i žene stariji od 16 godina. Najbrži i najspretniji na trci će dobiti vredne nagrade partnera, dok će svi učesnici dobiti posebno dizajnirane drvene medalje kao znak zahvalnosti za podršku i humanost.

Takođe, svi koji žele da podrže humanitarnu akciju a nisu u prilici da učestvuju, to mogu uraditi kupovinom humanitarnih majica i bandana koji će se prodavati na dan trke ali i samim dolaskom na Jahorinu i bodrenjem takmičara.

Iz Olimpijskog centra isiču da su veoma zadovoljni dosadašnjim brojem prijavljenih na trku i najavljuju veliki broj zabavnih dešavanja na planini i u narednim mesecima. Posebno izdvajaju  otvaranje najveće letnje atrakcije – Boba na šinama dužine 2,5 kilometra, ali i tematske vikende sa popustima na sve letnje sadržaje.  

Mapu trke je moguće preuzeti sa linka

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1TAO6Za3XS0WGmzUCodkcp-vaCwr_jm__&ll=43.72683280263742%2C18.569710999999984&z=14

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.