HTEC Group sada broji preko 2000 stručnjaka: Mistral Technologies postaje deo grupacije

  0
  Foto: HTEC Group, BS

  HTEC Group, jedna od najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu, akvizirala je Mistral Technologies, čiji tim broji preko 300 stručnjaka.

  HTEC Group, globalna kompanija za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda, objavila je akviziciju kompanije Mistral Technologies, jedne od najvećih tehnoloških kompanija iz Bosne i Hercegovine. Sa pridruživanjem Mistrala, kompanije sa impresivnim portfolijom klijenata, HTEC Group je sa skoro 600 zaposlenih sada najveća tehnološka kompanija u Bosni i Hercegovini. Na globalnom nivou, HTEC sada ima više od 2000 stručnjaka, koji rade na razvoju digitalnih proizvoda i rešavanju najtežih inženjerskih izazova za vodeće svetske kompanije.  

  Kompanija HTEC Group, osnovana u Beogradu 2008. godine, sa sedištem u San Francisku i sa više od 20 razvojno-tehnoloških centara širom Jugoistočne Evrope, strateški ulaže u organski rast i razvoj najboljih stručnjaka u ovom regionu. Osnivač i generalni direktor HTEC Group Aleksandar Čabrilo objašnjava da je akvizicija kompanije Mistral deo ambicioznog cilja izgradnje najveće tehnološke kompanije i najboljeg mesta za rad talenata u regionu, što su i bile polazne osnove sinergije sa vlasnicima Mistrala.

  “Njihova posvećenost ljudima i građenju prilika za svoje timove, samo će dodatno da dobiju na snazi kao deo većeg tima sa ogromnim spektrom zanimljivih klijenata i tehnologija. Veoma sam srećan što mogu da objavim akviziciju Mistrala, kompanije sa strašću, liderstvom, inženjerskom izvrsnošću i vrednostima, sličnim našima”, rekao je Čabrilo.

  Omogućavanje talentima da rade na globalno najizazovnijim inžinjerskim projektima uz stalni profesionalni razvoj, presudilo je, prema rečima Merseda Čamdžića, osnivača i generalnog direktora kompanije Mistral, za donošenje odluke da ova kompanija postane deo HTEC Group.

  “Odlučili smo se za ovo partnerstvo kako bismo pružili HTEC Group podršku za nastavak građenja fantastičnog okruženja za rad IT zajednice u ovom regionu i kako bismo omogućili našim inženjerima rad na novim i izazovnim projektima za klijente sa Fortune 500 liste. Iako imamo dvanaest godina iskustva, preko 300 zaposlenih, višestruko nagrađivano radno okruženje i preko 30 renomiranih klijenata, spremni smo za novu fazu rasta kroz strateško partnerstvo sa HTEC Group,” zaključio je Čamdžić.

  U narednom periodu, kompanije će zajedno da rade na tome da kroz ovo partnerstvo pruže što veću dodatnu vrednost klijentima, zaposlenima i zajednici u kojoj posluju. Pored toga, cilj im je da zajedno obezbede priliku još većem broju talentovanih stručnjaka iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona, da grade globalno konkurentne karijere.