HTC VIVE® danas je najavio karakteristike i funkcionalnosti novog modela VIVE COSMOS, kao i bonuse za naručivanje u pretprodaji. Vive Cosmos je najnoviji premijum sistem virtualne realnosti (VR) zasnovan na PC-ju koji je kreiran uz novi nivo dostupnosti i jednostavnosti upotrebe, dizajniran da raste sa korisnicima tokom vremena pomoću modularnog dizajna prednje ploče koji može da menja funkcionalnosti uređaja, kao što je nedavno najavljena modifikacija Vive Cosmos External Tracking (eksterno praćenje). Cosmos će biti pušten u prodaju u Evropi 3. oktobra, dok će pretprodaja početi 12. septembra.

„Od kada smo uz Vive započeli naše VR putovanje, nastavili smo na usavršavanju i poboljšavanju onoga šta premijum VR iskustvo jeste i šta treba da bude“, rekao je Graham Wheeler, generalni direktor kompanije Vive Europe. „Cosmos pruža iskustvo bez premca i takođe je naš najsvestraniji uređaj do sada – zahvaljujući praćenju iznutra ka spolja, opcijama u budućnosti za različite prednje ploče, neograničenom sadržaju u kutiji i novom korisničkom interfejsu, mi vidimo neograničene mogućnosti za XR korisnike. Uzbuđeni smo što pružamo obećanje premijum VR-a stalno rastućoj publici, jer će Vive Cosmos biti naše najšire evropsko puštanje VR proizvoda u maloprodaju do danas.“

Tehničke karakteristike

Vive Cosmos je napravljen da se prilagodi potrebama VR klijenata sa lakoćom, svestranošću i performansama u fokusu. Potpuno novi Vive sistem praćenja pruža pojednostavljenu postavku koja ubrzava i olakšava ulazak u VR kao nikada do sada, pomoću šest kamera senzora za široko i precizno praćenje iznutra ka spolja. Cosmos ima kombinovanu rezoluciju piksela od 2880 x 1700 –  što je uvećanje od 88% u odnosu na originalni Vive – pružajući kristalno čist tekst i grafiku. Potpuno novi LCD paneli smanjuju razdaljinu između piksela i u kombinaciji sa pravim RGB ekranima umanjuju efekat gledanja kroz mrežu.

Jedinstveni dizajn koji se podiže nagore omogućava korisnicima da skaču između realnosti i virtuelne realnosti za nekoliko sekundi – bez ometanja VR putovanja. Superiorna ergonomija i udobnost omogućavaju duža VR iskustva, a integrisane slušalice za nošenje preko uha pružaju potpuno okružujući zvuk. Cosmos takođe ima potpuno redizajnirane kontrolere koji maksimalno povećavaju funkcionalnosti unutar VR-a i pružaju povećanu udobnost prilikom dugotrajnih sesija. Cosmos je takođe kompatibilan sa Vive bežičnim adapterom za one koji žele da se kreću u VR-u, a da ne budu privezani.

Najavljen prvi ‘Mod’

Zahvaljujući modularnom dizajnu prednje ploče, Vive Cosmos je najsvestraniji premijum VR uređaj do sada, dizajniran tako da budući dodaci promene funkcionalnost uređaja, čime će korisnicima pružiti mogućnost da njihov uređaj raste sa njima tokom vremena. Prvi zvanični „mod“ koji je danas najavljen je Vive Cosmos External Tracking Mod (modifikacija za eksterno praćenje) za korisnike koji žele da nastave da koriste svoje postojeće Lighthouse bazne stanice za scenarije praćenja, ali takođe žele da iskoriste superiorne performanse modela Vive Cosmos. Ovaj prvi mod kompatibilan sa baznom stanicom podržava Vive-ov ekosistem periferija uključujući Vive Tracker, pružajući slobodu kontrole bez presedana za upravljanje u VR-u. Ovaj novi mod biće dostupan u prvom kvartalu sledeće godine.


Uključen sadržaj

Vive Cosmos je VR uređaj koji isporučuje moćan sadržaj odmah iz kutije zahvaljujući uključenoj 12-mesečnoj pretplati na Viveport Infinity tokom perioda pretprodaje, štedeći vam stotine dolara[i]. Svaki klijent koji u pretprodaji naruči Cosmos  do 2. oktobra dobiće u kutiji kôd za 12-mesečnu Viveport Infinity pretplatu. Viveport Infinity pruža neograničen pristup stotinama najbolje ocenjenih  VR aplikacija, igara i video snimaka kao što su Fisherman’s Tale, Fujii i Ninja Legends, alii premium video materijali brendova poput GoPro, Discovery Channel i Animal Planet U tandemu sa puštanjem u prodaju modela Vive Cosmos, Viveport Infinity će dodavati nove naslove kao što su  Doctor Who: The Edge of Time (Maze Theory), Eleven Eleven (SyFy), Battlewake (Survivors) Gloomy Eyes (Atlas V i 3dat), Swords of Gargantua (Yomuneco i Gumi) i MLB Home Run Derby (MLB).

Vive Reality System

Cosmos pruža doživljaj odmah iz pakovanja, a jednostavno ga je podesiti i skočiti u virtuelne svetove pomoću novog sistema Vive Reality System. Vive Cosmos je prvi uređaj koji nudi Vive Reality System, iznova osmišljeno osnovno softversko iskustvo za Vive. Vive Reality System je potpuno nova filozofija dizajna za VR, pružajući produžetak života, kako bi se VR doživljavao manje kao pokretanje aplikacija, a više kao stupanje između svetova. Cosmos će imati redizajnirani korisnički interfejs koji se zove Lens radi jednostavne navigacije kroz XR i Viveport Infinity aplikacije, kao i novi dinamički početni prostor koji se zove Origin. Prostor Origin je platforma za pokretanje VR aplikacija i interaktivnih iskustava koja će rasti tokom vremena.

Za više informacije posetite: https://www.vive.com/cosmos/


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.