Zašto je Aleksandar Stanković morao da otkrije koliko zarađuje: “Moja plata nije ni među prvih dvadeset na HRT-u, priviđam ti se u snovima…”

0
Printscreen/YouTube/HRT

Voditelj emisije “Nedeljom u 2” Aleksandar Stanković je na svom privatnom Fejsbuk profilu odgovorio poslanici hrvatskog Sabora Karolini Vidović Krišto koja ga je, kako tvrdi, u poslednje vreme nekoliko puta napala da je “bio maneken Nadana Vidoševića te da na HTV-u prima platu od više od 20.000 kuna (oko 2.600 evra)”.

Stanković je na njene navode odgovorio u podužem statusu u kom je otkrio koliku platu zaista ima na HRT-u.

Njegov status prenosimo u celosti:

“U poslednja 2-3 meseca više puta me je napala saborska poslanica Karolina Vidović Krišto (zadnji put sa saborske govornice) da sam bio maneken Nadana Vidoševića, te da na HTV-u primam platu preko 20.000 kuna.

Tezu o tome da sam  radio za Nadana Vidoševića plasirao je pre par godina Tomislav Čadež iz Jutarnjeg.

Ta njegova teza je posebna  sorta zlonamernog idiotizma, jer sam ga upozorio i javno i privatno da je to neistina, ali je i dalje nastavio da piše o tome.

Dakle, Prvo, nikada ništa ni posredno ni neposredno nisam radio za Nadana Vidoševića, ili HGK. Neki drugi novinari s HRT-a jesu, ja nisam. Druga neistina je da na HRT-u imam platu od više od 20.000 kuna. Moja plata je 13.628,27 kuna (1.799 evra) i kao takva nije ni među prvih dvadeset na HRT-u. Istine radi, saborska zastupnica Vidović Krišto ima plaću 20.425 kuna (oko 2.700 evra) pa se valjda zaj*****. Gledajući sebe u ogledalo videla je mene, ali k***!  To si ti Vidović Krišto. Priviđam ti se u vlažnim snovima”, poručio je Stanković, a prenosi Večernji list.