Hrvatski “Nacional” o problematičnim mejlovima Grabar Kitarović, tvrde i da ju je Vučić molio da ne koristi izraz “velikosrpska agresija”

0
Foto: Profimedia

Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je u današnjem izdanju sadržaj nekoliko mejlova za koji taj list tvrdi da ih je poslala Kolinda Grabar Kitarović svom tadašnjem savetniku Mati Radeljiću, a navodno je pronađen i mejl Aleksandra Vučića u kom moli hrvatsku predsednicu da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”.

Između ostalog, kako navodi Nacional, ona je Radeljiću prosleđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojega je zamolila za pomoć na reakcije u vezi sa njenom izjavom “Za dom spremni”, preneo je hrvatski Index.

Prema pisanju Nacionala, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj” i tražila da on kao šef nevladine organizacije piše jevrejskim organizacijama u njenu odbranu.

Nacional piše i da je Grabar Kitarović pitala Radeljića: “Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?”, nakon što je sklonila Titovu bistu s Pantovčaka.

Prema navodima Nacionala, postoji i mejl u kom se navodi da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz “velikosrpska agresija”, kao i originalni govor u kom je Grabar Kitarović trebalo da spomene upravo taj izraz, ali i snimak govora iz kog je ona samoinicijativno taj izraz izbacila.

Nacionalov izvor ponovio je da je reč o mejlovima upućenim sa privatne mejl adrese predsednice na privatnu adresu Mate Radeljića, te da nije reč o mejlovima kojima bi se na bilo koji način ugrozila nacionalna sigurnost.