Hrvatski nedeljnik Nacional objavio je u današnjem izdanju sadržaj nekoliko mejlova za koji taj list tvrdi da ih je poslala Kolinda Grabar Kitarović svom tadašnjem savetniku Mati Radeljiću, a navodno je pronađen i mejl Aleksandra Vučića u kom moli hrvatsku predsednicu da više ne koristi izraz „velikosrpska agresija“.

Između ostalog, kako navodi Nacional, ona je Radeljiću prosleđivala svoju komunikaciju s Ivanom Zvonimirom Čičkom kojega je zamolila za pomoć na reakcije u vezi sa njenom izjavom „Za dom spremni“, preneo je hrvatski Index.

Prema pisanju Nacionala, ona mu se obraćala sa „Zvonkec moj“ i tražila da on kao šef nevladine organizacije piše jevrejskim organizacijama u njenu odbranu.

Nacional piše i da je Grabar Kitarović pitala Radeljića: „Joj, Mate, jesmo li to trebali napraviti?“, nakon što je sklonila Titovu bistu s Pantovčaka.

Prema navodima Nacionala, postoji i mejl u kom se navodi da ju je Aleksandar Vučić zamolio da više ne koristi izraz „velikosrpska agresija“, kao i originalni govor u kom je Grabar Kitarović trebalo da spomene upravo taj izraz, ali i snimak govora iz kog je ona samoinicijativno taj izraz izbacila.

Nacionalov izvor ponovio je da je reč o mejlovima upućenim sa privatne mejl adrese predsednice na privatnu adresu Mate Radeljića, te da nije reč o mejlovima kojima bi se na bilo koji način ugrozila nacionalna sigurnost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.