Hrvatski ministar nezadovoljan statusom hrvatske manjine u Srbiji

8
Foto: Profimedia

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je danas da Hrvatska nije zadovoljna statusom hrvatske manjine u Srbiji.

“Mi nismo zadovoljni statusom (hrvatske) manjine u Srbiji, izražavamo žaljenje i apsolutno se zalažemo za to da srpska strana ispuni potpisani medjunarodni sporazum o uzajamnoj zaštiti manjina i fiksnu zastupljenost u predstavničkim telima i na tome ćemo i dalje insistirati, kao što mi omogućujemo ovde u Hrvatskoj”, rekao je Grlić Radman, prenela je agencija Hina.

On je ocenio da je “Hrvatska upravo paradigma ili najbolji primer zaštite manjina, svaka manjina ovde ima i zastupljenost u Hrvatskom saboru, a srpska manjina ima i fiksnu zastupljenost” (tri poslanika).

Grlić Radman je naglasio da je rešavanje pitanja nestalih osoba iz poslednjeg rata u Hrvatskoj uslov za podršku Hrvatske Srbiji u pristupanju Evropskoj uniji.

“Cilj nam je da zatvorimo to poglavlje da bismo mogli imati dobrosusedske odnose i podržati evropski put Srbije, ali ta pitanja (osnovni kriterijumi) moraju da budu rešena”, dodao je hrvatski ministar.

(Beta)

8 KOMENTARA

 1. Pakosni hrvati pričaju gluposti samo da bi činili prepreke Srbiji ka EU!!!. Upravo je obrnuto, srbi nemaju nikakva prava, proteruju se i maltretiraju!!!.

 2. Па и Србија је веома незадовољна сратусом срба у хрватској па ни до данас нису ништа предузели. Требало би решити проблем на реципртитетни начин.

 3. Ja ako moram preko Hrvatske, radije putujem nekoliko sati duze preko Madjarske.
  Inace, o kakvim pravima prica ministar drzave cija policija mlati i pljacka migrante, sprejom im crta KRST na glavi, polugole i premlacene tajno nocu prebacuju u BiH i Srbiju.
  U centru Zagreba grafiti kako Srbe treba istrebiti.
  Ej, bre koga oni to foliraju, pa nismo nepismeni ni coravi.
  Sto se tice autoputeva, oni sluze da se roba trece klase iz Hrvatske vozi u Srbiju gde se prodaje kao prvoklasna.
  Dok god bude narod u Srbiji kupovao hrvatske proizvode, dotle nam nema pomoci. Reciprocitet, koliko njihove robe u Srbiju toliko i nase u Hrvatsku. U svemu treba imati reciprocitet i sa svim drzavama u okruzenju.

  • A ti govoriš o njihovoj robi a oni kupili silna preduzeća u Srbiji (Grand kafa, Frikom, Soko Štark itd. itd.) Šta ćemo s tim, kad kupuješ te proizvode to je kao naša roba , e moj druže otišli smo mi odavno u pm.

 4. Ovi su majstori cinicma i licemerja !
  Način na koji su Srbi u Hrvatskoj postali “manjina” bio bi dovoljan , iole normalnim ljudima , da kriju kojoj naciji pripadaju .
  Ne , ovi drže lekcije !
  Ja bih se , da sam verujući i na njihovom mestu , ozbiljno zabrinuo za koju me to kaznu Boga sprema .

 5. Što se tiče nacionalne manjine Hrvata u Srbiji ja bi preporučio Vladi Srbije da samo primeni reciprocitet pa šta oni daju Srbima u Hrvatskoj mi njima duplo u Srbiji pa neka vide Ustaše kako se Srbi ponašaju. Mislim da bi na Autoput Zagreb Beograd trebalo navesti zemlju posejati kuruz iliu pšenicu i imali bi više koristi nego od autoputa jer on svedno služi samo Ustašama jer mogu ući u Srbiju kad hoće i koliko puta hoće a mi Srbi u Hrvatsku samo kada se oni smiluju da nas puste. Ipak ko baš nemora ići neka ni neide jer sve su to Ustaše i ustaška država.

Comments are closed.