Prošle godine je ličilo na marketinški trik kada su udruženja hrvatskih branitelja ustala protiv koncerata Bajage i instruktora u hrvatskim gradovima. Nije bilo nikakve logike kada Bajagu i nacionalizam i ratohuškačke pesme neko stavi u istu rečenicu.

Ove godine, „borci iz domovinskog rata“ imaju novog neprijatelja sa mikrofonom. Ustali su protiv Lepe Brene. I to ne bilo ko, već četiri penzionisana generala.

Pod naslovom „Nacionalna sramota u hrvatskome glavnom gradu“, Ivan Tolj, Ivan Kapular, Marinko Krešić i Mile Ćuk u nedelju su u saopštenju za javnost naveli kako su se na koncertu vijorile jugoslovenske zastave sa zvezdom petokrakom, pod kojom su, kako tvrde, počinjeni nebrojeni zločini nad hrvatskim narodom.

Dakle, žena koja je slavu stekla i jednim od ultimativnih hitova sa naslovom „Jugoslovenka“, povredila je nacionalna osećanja hrvatskih branitelja time što se na njenom koncertu vijorila jugoslovenska zastava.

Generali su se u svom saopštenju zapitali da li je to ista osoba koja se u Brčkom slikala u „neprijateljskoj uniformi“ i podržavala napade na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Oni smatraju da to nije slučajno urađeno pred same izbore u njihovoj zemlji i pitaju se još – „je li moguće da je društveno prihvatljivo i da nije kažnjivo mahati zločinačkim zastavama usred glavnog grada suverene i medjunarodno priznate države?“

Krajem 2017. godine Lepa Brena je objavila pesmu „Zar je važno da l’ se peva ili pjeva“, a hrvatski generali su joj dali odgovor. Važno je i još je važnije pod kojom zastavom.

Komentara

  1. miroslav
    17. decembra 2019. 10:09

    Da li se oglase generali tako i kada tompson pjeva

  2. Bosko
    19. decembra 2019. 00:33

    Generali su stekli obrazovanje, status i ugled pod jugoslovenskom zastavom i jos se zakleli na vernosti a sada pljuju po njoj! Zakljucak prepustam citaocima...

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.