Nakon novih slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj, ali i Srbiji i Bosni i Hercegovini, odakle su došli mnogi novozaraženi u Hrvatsku, Štab civilne zaštite će danas doneti nove, pooštrene mere.

Kako Večernji list nezvanično saznaje, osim strože kontrole u domovima za starije i nemoćne i u bolnicama, pooštrava se i kontrola putnika koji ulaze u Hrvatsku, a ozbiljno se razmišlja o tome da se za sve one koji dolaze iz Srbije i BiH uvede obavezni 14-dnevni karantin. U te dve zemlje širenje virusa nije obuzdano i svakodnevno se otkriva veliki broj novoobolelih, prenosi Politika.

Uvođenje karantina za putnike iz Srbije i BiH biće novi izazov za hrvatski turizam jer se iz tih zemalja očekivao veliki broj turista. Iz Srbije su u Zadar na Adria tur stigli teniseri za koje se ispostavilo da su zaraženi koronavirusom, a vest o tome obišla je ceo svet. Turnir koji je organizovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, koji je i sam zaražen, trebao je da bude promocija Hrvatske kao sigurne turističke destinacije, ali poprima sve negativnije konotacije.

Predsednik Udruženja putničkih agencija Boris Žgomba ističe da se na turniru u Zadru dogodio epidemiološki incident koji ne bi trebao da izazove veće probleme za ovu turističku godinu. On kaže da su otvaranjem zemlje bili spremni za takve incidente i da će biti spremni i ukoliko ih bude još.

„Incident se dogodio u ranoj fazi otvaranja Hrvatske za turiste i dosta je medijski propraćen. Ali mislim da nećemo imati problema zbog toga ukoliko ne bude veći broj zaraženih. Za sedam dana će se sve zaboraviti“, smatra Žgomba.

Ističe da je Hrvatska i dalje epidemiološki atraktivna destinacija kao i da stvari drži pod kontrolom.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.