Hrvatska predsednica analizira Tompsonove pesme: “One su sada kritika hrvatskog društva, a na početku rata trebalo je animirati ljude…”

0
Foto: Profimedia

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović najavila je da će zvanično objaviti ulazak u predsedničku trku posle obeležavanja “Oluje”. Ona je, kako prenose hrvatski mediji, gostujući u emisiji “S predsednicom van protokola”, poručila i da bi svakako svratila na koncert kontroverznog muzičara Marka Perkovića Tompsonau Splitu.

Za nju, doduše, Tompson nije kontroverzan. Hrvatska predsednica je za njega rekla da je veliki patriota.

“To nikada nisam krila i već sam bila na njegovim koncertima”, rekla je ona.

“On nikako ne želi da nanosi štetu narodu niti Hrvatskoj, on je veliki patriota, kako gledam na većinu njegovih pesama. Naravno na početku rata je trebalo animirati ljude da krenu u borbu protiv zajedništva četničke kokarde i crvene zvezde koju je nosila tadašnja JNA”, rekla je ona i zaključila da su pesme koje danas peva Tompson kritika hrvatskog društva, prenosi Hina.

Predsednica Hrvatske pozdravila je da to što je pevač zatražio od publike da nosi isključivo obeležja pobedničke hrvatske vojske s obzirom da je “Domovinski rat” u temeljima moderne Hrvatske.