NDH i EURO: “Je li moguće? ‘Vatreni’ su nosili pogrešni grb Hrvatske na dresu!”

0

Reprezentacija Hrvatske je na EURO 2020 stigla stigla kao vicešampion sveta, a sa prvenstva Evrope odlazi bez učešća u četvrtfinalu, ali uz jedan veliki skandal.

Dan nakon eliminacije “vatrenih” u osmini finala, hrvatski portal 24sata.hr je otkrio zanimljivu činjenicu.

Izabranici Zlatka Dalića su na celom šampionatu “starog kontinenta” na dresovima nosili zastavu Nezavisne Države Hrvatske iz Drugog svetskog rata.

“Je li moguće? ‘Vatreni’ su nosili pogrešni grb Hrvatske na dresu!”, piše pomenuti portal posle utakmice sa Španijom, dodajući “Istu, pogrešnu zastavu imali su i na prve tri utakmice protiv Engleske, Češke i Škotske”.

“Naime, na hrvatskim dresovima prvo polje grba Hrvatske bilo je belo umesto crveno”, piše 24sata.hr, podsećajući time upravo na činjenicu da se baš po tome od kog polja, belog ili crvenog, počinje šahovnica i razlikuju zastave moderne hrvatske države i one koju su oformili saradnici nacista u Drugom svetskom ratu.

Hrvatski mediji pišu da je čudno to što niko nije primetio da se četiri utakmice igraju sa pogrešnom zastavom.

Sve podseća na sliku klinca koji pogodi kamenom u prozor pa kaže – “ju, razbio sam prozor”. To bi moglo da bude i objašnjenje ove situacije – neko u HNS-u možda smatra da zastava nije bila pogrešna.