HP posvećen ideji „sve kao usluga“, za razvoj ugovornih kanala distribucije

HP najavljuje revolucionarna rešenja, prošireni A3 i A4 portfolio, vodeće bezbednosne ponude za distribucijskle kanale

0

HP Inc. je predstavio novi niz Office Printing inovacija koje omogućavaju neometanu integraciju uređaja u moderno radno mesto.

„Mi nastavljamo da budemo lideri i poboljšavamo proizvode i rešenja za naše partnere – bez obzira kada su počeli da koriste naše proizvode“, izjavila je Sara Majkić, menadžerka HP kategorije proizvoda za štampu za Adrijatik region. „Naš robustan portfolio – sa pametnijim rešenjima i servisima, bezbednošću i najjačom linijom štampača i MFP-a u industriji – mi stalno razvijamo, pružajući ono što je preduzećima potrebno danas, ali i u budućnosti.“

Pametnija rešenja i servisi

Srž HP-ove najave o inovacijama, čini skup poboljšanih rešenja i servisa koji korisničko iskustvo čine još boljim.

· JetAdvantage Apps: Jednostavan skup alata namenjen kreiranju i primeni radnih procesa na dokumentima u oblaku. JetAdvantage Apps omogućavaju HP-ovim

zvaničnim prodajnim partnerima da prilagode HP multifunkcionalne printere (MFP) korisnicima kroz personalizovani skup servisa u skladu sa njihovim individualnim načinom rada, čime se štedi vreme i novac preduzeća pošto rukovanje papirima postaje jednostavno poput rukovanja podacima u digitalnom obliku. HP je na putu da ponudi najširi spektar integrisanih radnih procesa sa 35 aplikacija (dostupnih od leta 2019. godine) i 200 razvojnih partnera.

· Smart Device Services (SDS): Zasnovana na računarstvu u oblaku, HP SDS tehnologija drastično smanjuje cene servisa, maksimalno povećava trajanje neprekidnog rada uređaja i pruža fantastične servise za milione uređaja širom sveta. Kod partnera koji koriste SDS rešenje, troškovi su u proseku smanjeni za 15 odsto. SDS može daljinski rešiti neke probleme, a takođe može pružiti serviserima informacije na osnovu kojih poprave 5-10% uređaja više prilikom prvog dolaska, često postižući i da prilikom tog dolaska poprave čak 95% uređaja. SDS sada može da predvidi kvarove ključnih komponenti uređaja i pre nego što se oni dese, omogućavajući popravku dok se uređaj još nije ni pokvario, što znači da korisnici praktično imaju uređaj koji sve vreme radi.

Lider u sigurnosti štampača

· Prema nedavnoj studiji HP-a, dok je 83 odsto ispitanika učinilo svoje računare bezbednim, a 55 odsto svoje mobilne uređaje, samo 41 odsto njih vodilo računa o sigurnosti mreže, kontroli pristupa, zaštiti podataka ili bezbednosti krajnje tačke na svojim štampačima. Imajući to na umu, sve više klijenata povećava svoje zahteve koji se tiču sigurnosti štampača, oblasti u kojoj je HP lider u sferi sigurnosnih rešenja i nezavisnim uslugama, što pruža pobedničku prednost njegovim partnerima. HP je jedina kompanija za štampu koja zadovoljava NIST zahteve za sajber otpornost, ima Bug Bounty program, kao i ugrađeni sistem za praćenje ulaznog i izlaznog malvera, sa mogućnošću „samoizlečenja“.

· HP je jedini proizvođač štampača koji ima SD-PAC sertifikate za firmver i softver sa robusnom i sigurnosnom primenom softvera tokom celog ciklusa korišćenja uređaja – tokom planiranja, razvoja i testiranja. Sertifikati uključuju HP FutureSmart firmver, HP JetAdvantage Security Manager, HP Access Control, HP JetAdvantage SecurePrint i HP JetAdvantage Insights.

· Povećavajući svoju posvećenost sigurnosnim treninzima za partnere, njihovom sertifikacijom i prodajnim alatima, HP sada širi prodajne alate kako bi lakše procenio krajnje potrebe korisnika, razvio predloge i izgradio sigurnosne prakse koje stvaraju prihode. Do danas, HP je omogućio bezbednosnu obuku za više od 700 partnera.

Još jači portfolio za multifunkcionalne štampače

Danas, HP takođe predstavlja svoju najjaču liniju višenamenskih i kopir printera u industriji, portfolio uređaja koji smanjuje korisničko vreme za upravljanje i za implementaciju rešenja za veću produktivnost.

· Osnaženi A4 portfolio sa još širom ponudom.

o Poboljšana serija 400 pruža najbolju sigurnost u ovoj klasi, s novim SOL firmverom, kao i najbolji „ugljenični otisak“ u klasi zahvaljujući novom toneru koji štedi 18-22% energije u odnosu na svoje prethodnike.

o Serija 500 donosi poboljšanje od 30% u vezi energetske efikasnosti u odnosu na svoje prethodnike

o Serija 600 se karakteriše novim dostignućima u industriji, dajući partnerima mogućnost da povećaju marginu usluge

§ Cartridge Access Control (kontrola pristupa kertridžu) – ili Locking kertridž toneri, omogućava da se ceo toner potroši pre nego što se zameni drugim

§ Predictive Sensors – u kombinaciji sa kontrolom pristupa kertridžu mogu da partnerima uštede 12% troškova servisiranja

§ Fiksne vođice na kaseti za papir – pomažu da se za 25% smanji broj poziva ka partnerima koji su posledica zaglavljivanja papira

o Novi HP EcoSmart LaserJet se pridružuje portfoliju „ekološki osvešćenih štampača“ kao najefikasniji LaserJet printer s najmanjom potrošnjom energije – energetski je efikasniji do 29% u odnosu na prethodnika. HP EcoSmart crni toner – sa nižom temperaturom topljenja i manjom potrošnjom energije – stiže u serijama 400 i 500 monohromatskih LaserJet uređaja.

· Osveženi i prošireni portfolio LaserJet A3 štampača

o Proširene serije 700 i 800 LaserJet uređaja sa novim modelima prilagođenim SMB mušterijama, sa najvećom bezbednošću štampanja u industriji koja štiti uređajw, podatke i dokumente korisnika

o Novi LaserJet A3 printeri – sa Enterprise i verzijama sa ugovornim upravljanjem (M751 & E75245) – prvi su A3 LaserJet jednofunkcionalni štampači koji štede energiju koristeći JetIntelligence toner tehnologiju.

o Poboljšane funkcije firmvera koje upotpunjuju naš rastući hardverski portfolio, usmerene su na tržište kopir aparata, uključujući individualne kvote korisnika, napredne funkcije kopiranja i „kloniranje“ konfiguracije radi pojednostavljenja instalacije.

Dostupnost

HP A4 EcoSmart LaserJet serije 500 i 600, kao i proširene A3 serije 700 i 800 dostupne su preko ovlašćenih partnera, ili direktno od HP-a.

HP-ova osnažena A4 serija 400 takođe će biti dostupna od sredine juna 2019.

HP održivo štampanje

HP je takođe predstavio svoju hrabru viziju održivosti štampe uz obećanje da će svaka stranica odštampana HP-ovim uređajem podržati spasavanje šuma, biti ugljenički neutralna uz materijale koji su tako osmišljeni da smanje uticaj na prirodu. Ovim obećanjem, kompanija ima za cilj da svakom stranicom odštampanom na HP štampaču podrži spasavanje šuma, i da svoj portfolio uređaja, koji već ima pozitivan uticaj na održavanje šuma, proširi na komercijalne štampače, odnosno na celokupan portfolio. U 2016. godini, HP je postigao da HP brendirani papir bude u 100% bez uticaja na šume, i to skoro dve godine pre roka, što predstavlja prekretnicu u pogledu vizije kompanije da podrži budućnost koja će spasiti šume. Dodatno, cilj HP-a je da do 2020. sama ambalaža uređaja više u potpunosti ne utiče na seču šumu.

O HP-u

HP Inc. stvara tehnologije koječine život boljim za svakoga i svugde. Kroz naš portfolio proizvoda i usluga koji obuhvata personalne sisteme, štampače i rešenja za 3D štampanje, mi stvaramo iskustva koja oduševljavaju. Više informacija o HP Inc. možete naći na http://www.hp.com