Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da kosovski premijer Avdulah Hoti obmanjuje javnost o sadržini predstojećih razgovora u Vašingtonu.

Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je razgovarao sa ljudima iz Bele kuće i da su na agendi koja je dogovorena ekonomske teme, a podsetio je i na reči predsednika Aleksandra Vučića da se ne mogu isključiti iznenađenja i teme koje nisu na agendi.

Đurić smatra da je važno da javnost zna da Albanci nastupaju jedinstveno i da namerno obmanjuju javnost da bi potkopali poziciju Srbije.

Kako je rekao, za razliku od toga, pojedini u Srbiji su požurili da okrive delegaciju Srbije očekujući ličnu političku korist.

„Dajte da nastupimo jednom ozbiljno, jer je ovo važan, možda i istorijski trenutak kada treba da pokažemo slogu“, naveo je Djurić.

Napomenuo je da je situacija u vezi sa Kosovom veoma teška već generacijama.

Kako kaže, državna delegacija Srbije ima jasnu platformu za razgovore, a to je očuvanje nacionalnih interesa na osnovu ustava sa željom da se ekonomska saradnja proširi.

Naveo je i da je na sastancima sa prištinskom delegacijom predsednik Vučić insistirao da se konačno otvore arhivi OVK, jer se ništa ne zna o sudbini 500 Srba, da je Beograd spreman da otvori svoje arhive, ali da i Priština otvori svoje.

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je ranije da je „uzajamno priznavanje jedina tema na bilo kom sastanku koji je imao i koji će imati“ sa predstavnicima Beograda.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-450-od-27-avgusta/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/
https://www.nstore.rs/product/edicija-velike-biografije-srpske-kontroverze-tri-knjige-za-samo-499-dinara/
https://www.nstore.rs/product/letnja-akcija-dve-luksuzne-monografije-za-samo-499-dinara/
https://www.nstore.rs/product/letnja-akcija-edicija-velike-biografije-za-samo-900-dinara/
https://www.nstore.rs/product/istorija-republike-srpske/

Komentara

  1. Bobby
    30. avgusta 2020. 11:43

    "Kako kaže, državna delegacija Srbije ima jasnu platformu za razgovore, a to je očuvanje nacionalnih interesa na osnovu ustava sa željom da se ekonomska saradnja proširi." Где је и када та "платформа" усвојена, тј. на ком заседању Скупштине Србије ? Како је могуће да се и са једним словом о очувању националних интереса потпише Бриселски споразум и укину институције Републике Србије на Косову ? Супротна страна има јединствен став, а ви не можете да кријете од спрске јавности да такав став немате и да због тога и нема никакве, општенародно прихваћене и усвојене платформе. Ње нема, да бисте могли да манипулишете, по потреби. У том делу вашег одступања од Устава и закона ове земље,Албанци и сви други, заинтересовани, виде разлоге за некакве "преговоре". Када би заиста постојала усвојена платформа, заснована на Уставу и законима, ви не би ни имали разлога да дајете овакве изјаве, а она је већ сам деманти да тога нема.

  2. Batina iz taja izašla
    30. avgusta 2020. 18:17

    Da li neko, zaista, misli, da je ovo razgovaralo sa nekim iz Bele kuće?!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.