Hoti: Lobiranja za priznanje Kosova nisu obustavljena…

0
Foto: Profimedia

Kosovski premijer Avdulah Hoti izjavio je da lobiranja za priznanje Kosova nisu obustavljena, te da je sa međunarodnim partnerima dogovoreno da se zajednički radi na na članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama, prenosi KoSSev, pozivajući se na Indeksonline. Za razliku od Hotija, šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je nedavno da se Priština obavezala da neće voditi kampanju za priznavanja i učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije, zbog čega je Srbija privremeno zaustavila akciju povlačenja priznanja.

“Nema obustave naših aktivnosti, dogovorili smo se sa našim partnerima da se na našem učlanjenju u međunarodne organizacije radi zajedno sa njima, zajedno sa našim međunarodnim partnerima. To je istina”, rekao je Hoti, prenosi KoSSev pozivajući se na Indeksonline.

Hoti je, kako piše Indeksonline, izneo ove navode na današnjoj sednici kosovske skupštine na kojoj je raspravljano o dijalogu između Beograda i Prištine.

Hoti je dodao da su zamenici ministara i njegovi zamenici i savetnici upravo zbog toga bili u Briselu sa njim.

“Koordiniram sa predsednikom i Skupštinom u ovom procesu dijaloga. Skupština ste vi poslanici, ako kažete ne dijalogu, ja ću odustati od dijaloga. Dajte predlog za platformu o tome kako se treba ponašati u dijalogu, ja ću poštovati tu platformu, ali za mene je to (platforma) Ustav, ništa drugo”, rekao je Hoti.

KoSSev podseća da je, za razliku od Hotija, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, u nedavnom intervjuu za Blic, a nakon pokretanja dijaloga, poručio je da je Srbija privremeno zaustavila akciju povlačenja priznanja Kosova zbog toga što se Priština obavezala da neće voditi kampanju za priznavanja i učlanjenje Kosova u međunarodne organizacije.