Hotel VICEROY KOPAONIK SRBIJA zvanično otvoren

0

Prvi „ski-in, ski-out out“ rizort sa 5 zvezdica donosi nove životne avanture i nezaboravna iskustva posetiocima Kopaonika

Čuveni američki ugostiteljski brend Viceroy Hotels & Resorts obeležio je zvaničnom ceremonijom otvaranje hotela Viceroy Kopaonik Srbija (Vajsroj Kopaonik Srbija), koji je ujedno i prvi rizort ovog brenda na evropskom kontinentu. Zvaničnoj ceremoniji prisustvovali su generalna sekretarka predsednika Republike Srbije Suzana Paunović, brojni visoko profilisani zvaničnici, kao i predstavnici opštine Raška, Turističke organizacije Srbije i Nacionalnog parka Kopaonik.

Tom prilikom, generalni direktor hotela Viceroy Kopaonik Srbija Goran Kovačević istakao je da je veoma ponosan što ovaj globalno prepoznat i nagrađivan brend dolazi u Srbiju.

„Zahvaljujući ovom otvaranju, naša „Planina sunca“, kao najveći skijaški centar u Srbiji i jedna od najpopularnijih lokacija za odmor tokom cele godine, dobiće prvi ski-in, ski-out rizort sa 5 zvezdica. Za nas, ovo je istorijski trenutak, jer ćemo pomeriti granice ugostiteljstva na Kopaoniku za domaće i strane posetioce, ali i otvoriti novo poglavlje za turizam u našoj zemlji“, dodao je Kovačević.

Majkl Volš i Goran Kovačević

Izvršni direktor Viceroy Hotel Grupe (COO Viceroy Hotels & Resorts) Majk Volš rekao je da mu je čast što prisustvuje evropskom debiju brenda na prelepoj i kulturom bogatoj destinaciji kao što je Kopaonik.

“U Viceroy-u, mi smo pre svega i uvek domaćini! Zahvaljujući intuitivnoj usluzi, ovaj hotel izdvojiće se u odnosu na evropske konkurente, a talentovani tim profesionalaca učestvovaće u kreiranju uspomena naših gostiju koje će trajati celoga života”, zaključio je Volš.

Sa ukupnom investicijom od 54 miliona evra, ovaj projekat koji je nastao na mestu gde se nalazila stara, neiskorišćena zgrada, unaprediće turističku ponudu Srbije, ali i pozicionirati Kopaonik kao atraktivnu destinaciju na mapi ne samo domaćih, već i mnogih svetskih putnika.

ULAGANJA BRENDA U TURIZAM

Pored otvaranja u Srbiji, u vreme kada su ugostiteljski brendovi veoma oprezni u pogledu proširenja obima poslovanja, Viceroy udvostručuje svoja ulaganja u turizam, renovirajući i svoj prvi otvoreni hotel u Santa Moniki, kao i proširenjem kapaciteta na domaćem, ali i internacionalnom tržištu, otvaranjem hotela u Vašingtonu, Panami i Portugalu.

SARADNJA SA NACIONALNIM PARKOM KOPAONIK

U čast zvaničnog otvaranja i kao znak dobrodošlice Viceroy brendu, Nacionalni park Kopaonik darovao je hotelu sadnicu smrče, koja je jedna od najzastupljenijih vrsta drveća u Raškoj oblasti. Ovaj jedinstveni poklon ulepšavaće ulaz hotela, a ujedno ukazuje na simboličnu vezu sa prirodnim okruženjem i saradnju hotela Viceroy Kopaonik Srbija i Nacionalnog parka Kopaonik na polju razvoja turističkog potencijala ove planine.

Nova dimenzija smeštaja

Rizort poseduje 119 prostranih soba i apartmana površine od 35 do 70 m2, koji predstavljaju neke od najvećih po kvadraturi na Kopaoniku, kao i autentični penthaous (predsednički apartman) od 180 m2, sa dve spavaće sobe, privatnom kuhinjom, trpezarijom i liftom. Sobe i apartmani su pažljivo opremljeni, sa akcentom na posebne pogodnosti za svakog gosta, a svaki od njih upotpunjuje i privatni balkon sa pogledom na planinu koji oduzima dah.

Jedinstvena kulinarska iskustva, poslovni sastanci i događaji

Srce Viceroy Kopaonik Srbija hotela predstavlja restoran Mountain Kitchen, koji će, inspirisan planinskim pejzažom i lokalnom kulinarskom scenom, ponuditi gostima međunarodne i domaće specijalitete, i to pod vođstvom svetski priznatog kulinarskog eksperta i šefa kuhinje Endrua Džounsa (Andrew Jones). Kompletan užitak upotpuniće i vinska ponuda koja uključuje 200 najsofisticiranijih vrsta vina iz različitih krajeva.

Posle uzbudljivih avantura na stazama u toku dana, posetioci mogu da se opuste u Pique ski baru, a sve to sa pogledom na Pančićev vrh, dok ih u toku večeri očekuju i energične zabave, uz lagane obroke i pića i performanse bendova i DJ-jeva uživo.

Biblioteka u foajeu predstavlja idealno mesto za intimnu atmosferu u kojoj gosti mogu pronaći brojne svetske i domaće bestselere, uz „artisan“ kafu Viceroy barista, biljne čajeve ili druge pažljivo pripremjene napitke.

Dodatna pogodnost u okviru hotela je i „The Spa by Viceroy“ – sveobuhvatni luksuzni spa centar sa zatvorenim revitalizirajućim bazenom, hidro-masažnim kadama, kao i sa 6 soba za različite tretmane, meditativnim salonom za opuštanje i hamamom, u kojima svi posetioci mogu da se opuste uživajući u beauty i kozmetičkim tretmanima.

Jedinstvenu uslugu i pogodnosti, kao i autentične lokalne programe koji će biti u ponudi, potvrđuje i činjenica da su gostima na raspolaganju tri prostrane sale za sastanke sa maksimalnim kapacitetom od 100 mesta, idealne za organizovanje team building-a, definisanje budućih poslova ili potpisivanje važnih ugovora, đakuzi i bazen na otvorenom, ski valet servis i Generation V dečji klub.

Rezervacije boravka i specijalne ponude

Rezervacije  su već dostupne, a kao znak dobrodošlice, Viceroy Kopaonik je u predstojećoj letnjoj sezoni pripremio i raznovrsne pakete za posetioce, uključujući Kopaonik Mountain Escape koji obuhvata gratis kredit u vrednosti od 100 EUR za minimum 4 noćenja, za uživanje u hotelskim restoranima i spa centru, kao i Family Summer Escape u okviru kog je predviđen sedmodnevni boravak, zajedno sa spa tretmanima i planinskim aktivnostima za celu porodicu.

Usled trenutne COVID pandemije, gosti se mogu osećati sigurno, budući da Viceroy primenjuje najviše međunarodne zdravstvene i sigurnosne standarde kroz ustaljenu Viceroy garanciju higijene, i pruža mogućnost fleksibilnog otkazivanja.

Rezervišite svoj boravak na vreme, iskusite novu dimenziju odmora na planini i osetite prepoznatljivo Viceroy iskustvo, na: www.viceroyhotelsandresorts.com. Za dodatna pitanja u vezi sa aktuelnim ponudama i rezervacijama kontaktirajte vks.reservations@viceroyhotelsandresorts.com.