Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, u sredu, 13. novembra 2019. godine u 20 časova, u Sava Centru, UNICEF u Srbiji, uz podršku Grada Beograda, organizuje dobrotvorni koncert na kojem će se prvi put zajedno na bini naći hor Kolibri, Nemanja Radulović i Stefan Milenković.

30 godina nakon usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava se nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja. Ali novi globalni izazovi, kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije, potpuno menjaju detinjstva. Deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu.

Jedan od načina da se to postigne je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu. Vrtići su mesto gde se deci pruža podrška, gde mogu da uče da razmišljaju kreativno i sarađuju jedni sa drugima, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju svoje veštine.

Sva sredstva od prodaje karata za koncert biće usmerena za podršku unapređenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srbiji. Pozivamo građane da kupe karte i na taj način pomognu da se predškolske ustanove u Srbiji opreme didaktičkim materijalima i savremenom opremom.

Cene ulaznica se kreću od 1000 do 3900 dinara. Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra i na sajtu Tickets.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.