HONOR prvi po prodaji Android mobilnih telefona na tržištu Kine

  0
  • Učinak kompanije HONOR predstavlja povećanje od čak 253,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu, što ga čini jednim od najbrže rastućih brendova u zemlji
  • HONOR-ova prodaja u Kini porasla je za 18 odsto u avgustu 2021.[1]

  IDC (International Data Corporation) je objavio kvartalni izveštaj o prodaji mobilnih telefona koji pokazuje da je HONOR prevazišao očekivanja u poslednjem kvartalu 2021. i zabeležio rast u odnosu na prošlu godinu od 253,4 odsto na kineskom tržištu i nalazi se na drugom mestu po proizvodnji pametnih telefona, dok je na prvom mestu kada su u pitanju Android pametni telefoni u Kini sa više od 14,2 milion isporuka pametnih telefona. Godišnja isporuka HONOR-a dostigla je 38,6 miliona jedinica[1], što je značajno povećanje u poređenju sa 2020. godinom, što je dovelo do toga da se HONOR nađe među TOP 5 proizvođača pametnih telefona.

  Prošla godina je bila značajna za HONOR kako u pogledu novih proizvoda, tako i kod velikih inovacija u istraživanju i razvoju. Važni faktori daljeg rasta bili su lansiranje premijum serija pametnih telefona kao što su HONOR 50, HONOR 50 Lite i HONOR Magic V – prvi savitljivi pametni telefon kompanije.

  U novembru 2021. HONOR je predstavio svoj Inteligentni park za industrijsku proizvodnju, prvu fabriku koju HONOR u potpunosti samostalno finansira. Park se bavi sertifikacijom kontrole kvaliteta novih proizvoda, proizvodnjom vrhunskih uređaja, novim zanatskim i tehnološkim inovacijama i izgradnjom kapaciteta za razvoj veštačke inteligencije. HONOR je uveren da će novi objekat podržati njegov cilj da potrošačima širom sveta obezbedi vrhunske proizvode i najbolja korisnička iskustva.

  U 2022. godini HONOR planira da nastavi sa daljim napretkom na tržištima širom sveta sa događajem „The Power of  Magic”, prvim na kojem su najavljena lansiranja novih HONOR uređaja i tehnologija, na MWC sajmu 28. februara od 13 časova po lokalnom vremenu.


  [1] IDC izveštaj: https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prAP48830922


  [1] https://www.counterpointresearch.com/HONOR-becomes-third-largest-smartphone-brand-china/