HONOR najavio lansiranje HONOR MagicBook 14, uz savršen sklad performansi i elegantnog dizajna

  0
  Foto: HONOR

  Operativni sistem OS Turbo debituje na HONOR MagicBook 14, laptopu koji poseduje izuzetne performanse, dugotrajno trajanje baterije i obezbeđuje inteligentno korisničko iskustvo

  Globalni tehnološki brend HONOR najavio je lansiranje HONOR MagicBook 14 laptopa na tržištu Kine, koji obezbeđuje izuzetne performanse i inteligentno korisničko iskustvo uz elegantan i premijum dizajn. Kao prvi član MagicBook serije koji ima OS Turbo i opremljen je baterijom od 75Wh[1], prvom na svetu tog kapaciteta koja se nalazi u laptopu od 14 inča, HONOR MagicBook 14 pravi ogroman korak napred u performansama koje se tiču napajanja uređaja, omogućavajući korisnicima da upotpune svoje poslovne i lične potrebe uz povećanu produktivnost.

  „Sa zadovoljstvom predstavljamo najnoviji HONOR MagicBook 14 koji donosi nova tehnološka otkrića i inovacije u našem segmentu laptop računara. Uz debi OS Turbo u našim laptop računarima želimo da uvedemo inovacije na visokom nivou kako bismo potrošačima pružili zaista inteligentno iskustvo”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co. Ltd.

  Superiorne performanse koje OS Turbo podržava

  Najznačajnija inovacija kod HONOR MagicBook 14 je mogućnost dubinskih podešavanja za notebook računare. Zahvaljujući godinama rada na unapređenju performansi kod pametnih telefona, HONOR poseduje bogato iskustvo kada je u pitanju dubinsko podešavanje i optimizacija sistema i ovo iskustvo je sada uspešno primenio i na laptopove.

  OS Turbo, koji debituje u HONOR MagicBook 14, predstavlja polaznu tačku za optimizaciju potrošnje energije na nivou sistema za sinergiju hardvera i softvera. OS Turbo optimizuje upravljanje resursima, dodeljuje računarske resurse za različite scenarije korišćenja kroz duboko mašinsko učenje i postiže smanjenje potrošnje energije od maksimalnih 28%[2] za HONOR MagicBook 14 u poređenju sa prethodnom generacijom, istovremeno omogućavajući poboljšanje performansi i trajanja baterije.

  Opremljen Intel® Core™ H45 procesorom[3] 12. generacije i NVIDIA GeForce RTKS 2050 grafičkim procesorom, HONOR MagicBook 14 omogućava korisnicima da izvršavaju više zadataka istovremeno neverovatnom brzinom, a istovremeno donosi bolje grafičke performanse za gejmere i dizajnere.

  Da bi se dodatno unapredile performanse, HONOR MagicBook 14 poseduje novi dizajn odvođenja toplote sa dva paralelna ventilatora, od kojih svaki ima preko 100 lopatica u obliku slova S za efikasnije hlađenje, što obezbeđuje neverovatnih 56%[4] povećanja mogućnosti odvođenja toplote u poređenju sa ranijim modelima, osiguravajući da uređaj neprekidno isporučuje visoke performanse uz manje zagrevanje.

  Vodeći kapacitet baterije u industriji i izvanredan vek trajanja

  Opremljen baterijom od 75Wh, najvećom koja se nalazi u laptopu od 14 inča, HONOR MagicBook 14 može da radi u standby modu do 20 sati sa uključenim ekranom, podržavajući do 16 sati 1080P video reprodukcije ili 13,3 sati surfovanja Internetom[5], što je savršeno za današnju generaciju željnu zabave.

  HONOR MagicBook 14 je takođe prvi laptop na kineskom tržištu koji poseduje GaN punjač od 100W. Ovo obezbeđuje 3,5 sata korišćenja sa samo 15 minuta punjenja. Ovo pionirsko rešenje za punjenje takođe može da napuni HONOR MagicBook 14 do 58% za 30 minuta i do 100% za samo 80 minuta[6]. Kompatibilan sa drugim HONOR uređajima kao što su pametni telefoni i tableti, svestrani i moćni punjač pruža novi nivo pogodnosti za korisnike laptopa.

  Besprekorna povezanost za inteligentnije iskustvo

  Uz HONOR Share, HONOR MagicBook 14 takođe omogućava brz bežični prenos datoteka preko HONOR uređaja uključujući laptopove, pametne telefone i tablete. Korisnici mogu da prenose sve vrste sadržaja uključujući dokumenta, slike, video zapise između laptopa bez prekida drugih zadataka i aplikacija koje rade na uređajima, obezbeđujući produktivnost u svakom trenutku.

  Sa unapređenim multi-screen mogućnostima, HONOR MagicBook 14 omogućava korisnicima da jednostavno otvore tri prozora aplikacija sa svog pametnog telefona na ekranu svog laptopa, dodatno povećavajući efikasnost.

  HONOR MagicBook 14 je takođe opremljen inovativnom funkcijom HONOR Device Clone, koja omogućava korisnicima da brzo prenose datoteke sa svog starog laptopa bez obzira na brend[7], direktno na HONOR MagicBook 14 sa brzinom bežičnog prenosa do 70MB/s, a prilikom tog procesa koristi se šifrovanje kako bi se osiguralo da su korisnički podaci zaštićeni u svakom trenutku.

  Elegantan i lagan dizajn za maksimalnu fleksibilnost

  Savršen za današnje korisnike koji više ne rade samo iz kancelarije, HONOR MagicBook 14, koji će biti dostupan u dve zadivljujuće boje – Space Gray i Mystic Silver, poseduje aluminijumsko kućište koje se koristi za proizvodnju aviona i koje je teško samo 1,54kg[8] i tanko 15,9mm[9], što korisnicima obezbeđuje kompaktan i lagani uređaj. Sa 14-inčnim 2,1K FullView[10] ekranom i ultra tankim okvirima, HONOR MagicBook 14 ima odnos ekrana i tela od 88%[11] i 3:2 odnos širine i visine, nudeći korisnicima vrhunsko iskustvo gledanja.

  Da bi dodatno unapredio efikasnost, HONOR MagicBook 14 koristi dugme za uključivanje kao mesto za prepoznavanje otiska prsta, omogućavajući korisnicima da otključaju i uključe svoj uređaj za samo 0,7 sekundi[12].


  [1] Nazivni kapacitet baterije.

  [2] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama. Podaci mogu da variraju zbog individualnih razlika u proizvodima, navikama korišćenja i faktorima životne sredine.

  [3] Standardna verzija HONOR MagicBook 14 opremljena je Intel® Core™ i5-12500H procesorom 12. generacije, dok Intel® Core™ i7-12650H procesor 12. generacije predstavlja opcionu mogućnost.

  [4] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama.

  [5] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama. Vreme reprodukcije lokalnog 1080P video zapisa ili vremena provedenog u surfovanju Internetom će varirati sa podrazumevanim konfiguracijama ispod osvetljenosti od 150 nita na sobnoj temperaturi od 25°C.

  [6] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama. Testiranje je izvršeno sa HONOR SuperCharge od 100W i originalnim kablom za punjenje pri nivou napunjenosti baterije od 2%. Podaci mogu da variraju zbog individualnih razlika u proizvodima, navikama korišćenja i faktorima životne sredine.

  [7] Podržava Windows 11, 10 i 7 (64 bit).

  [8] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama.

  [9] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama.

  [10] FullView ekran je uobičajen koncept u industriji, koji se obično odnosi na ekran sa uskim okvirima i visokim odnosom ekrana i kućišta.

  [11] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama.

  [12] Podaci dobijeni u HONOR laboratorijama.