HONOR najavio globalno lansiranje HONOR 50 pametnog telefona

  0

  Potpuno novi HONOR 50 predstavlja veliki iskorak za vlogere spajajući vrhunsku estetiku sa inovativnom tehnologijom kamera

  Globalni tehnološki brend HONOR najavio je globalnu dostupnost modela pametnog telefona HONOR 50 na predstavljanju na više tržišta širom sveta. HONOR 50 je opremljen Google servisima (GMS) i prvi je pametni telefon koji poseduje Qualcomm SnapdragonTM 778G platformu. Osim toga, njegov zapanjujući dizajn i inovativne mogućnosti za vloging podižu standarde pametnih telefona u ovoj kategoriji. Globalna dostupnost modela HONOR 50 potvrđuje ambiciozne planove kompanije HONOR za širenje u inostranstvu nakon uspešnog lansiranja u Kini ranije ove godine.

  „Tržišni udeo kompanije HONOR, koji je u avgustu dostigao 16,2%[1] u Kini, uliva nam poverenje u globalni uspeh”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co, Ltd. „Nastavljajući nasleđe HONOR serije integrisanja estetike i tehnologije, novi pametni telefon HONOR 50 može se pohvaliti nizom impresivnih inovacija u kameri, dizajnu i performansama, zahvaljujući saradnji sa našim globalnim partnerima, vodećim u industriji”.

  Predstavljena je i nova pesma brenda HONOR Go Beyond. Go Beyond, pesmu koja je prvi put predstavljena u avgustu, otpevala je poznata pevačica Sonna Rele, a dostupna je i kao melodija zvona u modelu HONOR 50.

  Nenadmašan sistem kamera za vrhunsko vloging iskustvo

  Brzim rastom popularnosti kreiranja kratkih video zapisa, mladi se sve više okreću vlogingu kako bi snimali i delili svoje svakodnevne trenutke sa ljudima u okruženju. HONOR 50 podiže iskustvo snimanja vlogova na novi, viši nivo.

  Zahvaljujući prednjoj kameri od 32MP sa uglom gledanja od 90o[2], korisnici mogu da naprave savršene selfije i video zapise, sa više ljudi i pejzaža snimljenih u kadru. HONOR 50 se može pohvaliti profesionalnom četvorostrukom zadnjom kamerom koja ima glavnu kameru od 108MP[3], širokougaonu kameru od 8MP, makro kameru od 2MP i dubinsku kameru od 2MP, što korisnicima omogućava snimanje fotografija i video zapisa sa izuzetno jasnom slikom i prelepim detaljima, čak i noću.

  Pružajući korisnicima veću fleksibilnost pri snimanju sadržaja iz različitih uglova i perspektiva, korisnici mogu da se prebacuju između kamera sa šest režima snimanja koji istovremeno koriste prednju i zadnje kamere, obezbeđujući vrhunsko iskustvo snimanja koje je obično rezervisano za profesionalce. Nudeći još veći izbor kada je u pitanju snimanje, korisnici takođe mogu primeniti mod lepote (beauty mode), snimiti fotografije direktno sa video zapisa i koristiti unapred postavljene predloške video priča (story-ja) na svim svojim snimcima. Osim toga, bežične slušalice[4] povezane preko Bluetooth-a mogu da se koriste kao bežični mikrofoni tokom snimanja video zapisa. Kreatori mogu da postignu bolji prijem zvuka tokom snimanja video zapisa, što im omogućava da bez napora uživaju u vlogingu.

  Vrhunska izrada i dizajn dvostrukih prstenastih kamera

  Koristeći vrhunsku i jedinstvenu estetiku koja odražava najnovije dizajnerske trendove, HONOR 50 ima ultra-tanak okvir na prednjoj strani i 2,5D ispolirane staklene ivice na gornjoj i donjoj strani ekrana, obezbeđujući glatku površinu kako bi korisnicima omogućili da uživaju i vizuelno i dok im je telefon u ruci.

  Kada se HONOR 50 nalazi pod svetlošću pod različitim uglovima, on se presijava i svetluca, što ga čini savršenim modnim dodatkom koji pristaje svakoj odeći.

  Odajući priznanje klasičnoj refleksnoj kameri sa dvostrukim objektivom, HONOR 50 koristi dizajn kamere sa dvostrukim prstenom sastavljenim od dva koncentrična kruga na zadnjoj strani, koji podsećaju na par očiju, kako bi pomogli korisnicima da svoje okruženje vide na potpuniji način. Crpeći inspiraciju iz klasičnog dizajna prstena luksuznih marki nakita, gornji krug sa glavnom kamerom poliran je istim klasičnim, vanvremenskim metalnim prstenom na ivici.

  Zapanjujući ekran za impresivno i udobno iskustvo gledanja

  HONOR 50 dolazi sa OLED ekranom od 6,57 inča[5] i 75o[6] koji podržava Full HD rezoluciju od 2340×1080. Ekran može da proizvede neverovatnih 1,07 milijardi boja i pokriva 100% DCI-P3 raspona boja, pružajući zadivljujuće vizuelne efekte, oštre i jasne detalje, kao i doživljaj boja.

  HONOR 50 ima brzinu osvežavanja ekrana do 120Hz i brzinu uzorkovanja dodira od 300Hz[7], obezbeđujući velike brzine odziva ekrana za pružanje jedinstvenog doživljaja tokom gledanja video zapisa i igranja igrica sa manjim ulaznim zakašnjenjem. Uz inteligentnu dinamičku brzinu osvežavanja, korisnici mogu da prilagode brzinu osvežavanja na osnovu radnji na ekranu, što dovodi do uštede potrošnje energije.

  Mogućnosti brzog punjenja i brzi procesorom

  Zahvaljujući jednoćelijskoj dual-circuit bateriji, HONOR 50 može lako da podrži celodnevnu neprekidnu upotrebu sa baterijom od 4.300mAh[8]. Uređaj poseduje tehnologiju HONOR SuperCharge od 66W[9], koja omogućava da se baterija napuni do 70% u roku od samo 20 minuta[10] pomoću punjača koji ide uz telefon.

  Maksimalno povećavajući performanse, HONOR 50 poseduje Qualcomm SnapdragonTM 778G 5G čipset, poboljšavajući performanse i procesora i grafičkog procesora za 45% i AI procesorsku snagu za 123%[11] u poređenju sa prethodnom generacijom. Uz Turbo X grafički procesor, jedinstvenom tehnologijom ubrzanja grafike, HONOR 50 pruža moćne performanse čak i tokom intenzivnog igranja.

  Magic UI 4.2 operativni sistem za neverovatno korisničko iskustvo

  Pružajući besprekorno i praktično iskustvo, HONOR 50 je opremljen nadograđenim Magic UI 4.2 operativnim sistemom, nudeći kreativan paket funkcija koje korisnicima omogućavaju da ostanu uvek povezani.

  Stvarajući personalizovano, zabavno i interaktivno iskustvo za korisnike, HONOR 50 inkorporira čitav niz modernih umetničkih rešenja koja korisnicima omogućavaju da personalizuju svoj Always-on-Display (AOD).

  Dizajn koji oduševljava

  Dizajniran da zadovolji sve zahtevnije modne potrebe korisnika, HONOR 50 nadilazi konvencionalne boje i u Srbiji će biti dostupan u nizu zapanjujućih i modernih opcija, a više detalja korisnici mogu da očekuju tokom narednih dana.

  Tokom lansiranja, najavljen je i model HONOR 50 Lite. HONOR 50 Lite će oduševiti korisnike zahvaljujući svojim karakteristikama koje unapređuju korisničko iskustvo. Poseduje tehnologiju brzog punjenja HONOR SuperCharge od 66W, FullView ekran od 6,67 inča i četvorostruki sistem kamera sa glavnom kamerom od 64MP. Dodatne informacije o modelu HONOR 50 Lite korisnici u Srbiji mogu da očekuju uskoro.


  [1] Podatke je obezbedio HONOR Consumer Insight centar. Podaci predstavljaju nedeljni udeo na tržištu.

  [2] Ugao od 90° predstavlja fizičku specifikaciju kamere, stvarni ugao snimanja može da varira.

  [3] Glavna kamera na poleđini je kamera od 108MP. Fotografisanje u visokoj rezoluciji može da se doživi u načinu rada „HIGH-RES”. Multi-video rezolucija je 1080p. Video rezolucija je do 4K.

  [4] Bežično snimanje podržava samo neke vrste TWS slušalica. Neke vrste TWS slušalica možda nisu podržane. Za više informacija kontaktirajte HONOR prodajnu službu.

  [5] Ekran HONOR 50 modela ima dizajn sa zaobljenim ivicama. Kada se meri prema standardnom pravougaoniku, dužina dijagonale ekrana je 6,57 inča (stvarna vizuelna površina je nešto manja).

  [6] Podaci su dobijeni u HONOR laboratorijama.

  [7] Na različitim interfejsima aplikacija i ekranima za igre, brzina osvežavanja ekrana i brzina uzorkovanja dodira mogu se malo razlikovati.

  [8] Kapacitet baterije HONOR 50 predstavlja tipičnu vrednost, a procenjeni kapacitet baterije je 4200 mAh.

  [9] HONOR 50 podržava maksimalno žičano punjenje od 66W, a potrebni su HONOR punjač od 66W i kabl. Stvarna brzina punjenja može varirati u zavisnosti od uslova okoline i drugih faktora.

  [10] Podaci o punjenju su dobijeni iz rezultata testiranja HONOR laboratorija. Na temperaturi od 25℃ i relativnoj vlažnosti od 45% do 80%, HONOR punjač od 66W i originalni kabl za punjenje koriste se za punjenje baterije od 3% kada je ekran telefona isključen. Stvarni podaci o punjenju mogu da variraju u zavisnosti od proizvoda, navika korišćenja i faktora životne sredine.

  [11] Podaci o testu dolaze od kompanije Qualcomm, a uporedni predmet testiranja je Qualcomm Snapdragon 765G.