HONOR i WGSN otkrivaju tehnološke i modne trendove

  0

  WGSN otkriva da je beskompromisni pristup stilu u eri nakon pandemije doveo do oživljavanja dizajna pametnih telefona inspirisanih nostalgičnim modnim trendovima

  Kako bi proslavio lansiranje novog HONOR 50 pametnog telefona, HONOR otkriva rastuće trendove u dizajnu koji su osvojili industriju pametnih telefona, sa manijom monograma i spojem tehnologije i mode koji postaje sve popularniji. Kako metaverzum postaje sve izraženiji, pojedinci okrenuti modi su motivisaniji više nego ikada ranije da kreiraju onlajn identitete kako bi postali viralni. Da bi bolje razumeli ulogu koju pametni telefoni igraju u omogućavanju samoizražavanja, HONOR je u saradnji sa WGSN, vodećim svetskim autoritetom iz oblasti potrošačkih i dizajnerskih trendova, istraživao novonastala ponašanja potrošača koja podstiču želju za tehnologijom koja pomaže ljudima da podele svoje priče sa ostatkom sveta, kao i da se izdvoje iz gomile.

  Zaokret ka spajanju tehnologije i mode

  Dok se radujemo i nadamo svetlijoj 2022. godini, potrošači iznova odlučuju o tome kako žele da žive svoje živote. WGSN ovu promenu u ponašanju potrošača naziva „svakodnevnom ekstravagancijom“ – koja vidi potrošače koji se prepuštaju sve većoj želji da pobegnu od običnog i traže zadivljujuće trenutke koji podižu, povećavaju i ponovo podstiču optimizam za budućnost. „Gladni za proizvodima i iskustvima koja svakodnevno donose ekstravaganciju, potrošači se udaljavaju od neutralnosti koja ih je pratila tokom lockdown-a, ka nedvosmislenim bleštavilima koja se unose u teme neopravdanog ushićenja i beskompromisnog samoizražavanja. Izražajni jezik dizajna se bavi problemom homogenosti stila u tehnološkom prostoru, čineći da se tehnologija oseća više ličnijom i reprezentativnijom za naše identitete”, kaže Sarah Housley iz WGSN-a.

  Jedinstvene boje koje pomažu potrošačima da se smelo stilski izraze

  U skladu sa obnovljenim pristupom beskompromisnom stilu, WGSN je otkrio da je monogramski izgled tu kako bi ostao, a potrošači prihvataju nove načine da izraze svoj stil i podignu svoje modne identitete kroz hrabri izgled. „Počevši od 2018. godine, brojne velike modne kuće su ponovo pokrenule svoj kultni monogram kao odgovor na trend „logomanije“ koji je preuzeo industriju. Trenutno smo svedoci nove ere monogramske mode, sa brendovima koji koriste monograme kako bi svoje modne priče podigli na viši nivo, stvarajući veće angažovanje kod potrošača željnih da pronađu nove načine da izraze svoj stil“, prokomentarisala je Sarah Housley.

  U svetlu rastuće potražnje za monogramom i ponovnog pojavljivanja trendsetera koji ponosno nose logotipe brendova u znak nostalgije 90-ih, HONOR 50 je dizajniran u nizu zadivljujućih boja i opcija inspirisanih modnom pistom.

  „HONOR 50 razlaže pet slova i rekonstruiše ih kako bi stvorio novu i holističku sekvencu slika koja prenosi energičan i živahan vizuelni efekat. Ovaj privlačan dizajn je jedinstven za industriju pametnih telefona, inspirisan najnovijim modnim trendovima i označava iskorak od od klasičnih crnih i prigušenijih tonova u ponudi drugih brendova pametnih telefona”, kaže Yuan Ze, glavni dizajner u kompaniji HONOR.

  Izrazite se: Eksplozija vlogovanja u eri metaverzuma

  Pojačana želja za samoizražavanjem dovela je do potrebe za tehnologijom koja ne samo da izgleda sjajno spolja, već je i napravljena tako da i iznutra omogući kreativnije oblike kreiranja sadržaja. S obzirom na to da su ljudi širom sveta bili zatvoreni u svojim domovima tokom poslednjih 18 meseci, okrenuli su se internetu sa ciljem da pobegnu od svakodnevice i ostanu uzdignuti i inspirisani.

  U vreme kada su naši ekrani postali kapija u svet, potrošači su želeli trenutke koji izazivaju čuda kako bi vratili radost i suprotstavili se neizvesnosti i strahu izazvanim pandemijom, stvarajući jedinstvene onlajn identifikacione podatke koji su im omogućili da ispričaju svoje priče. WGSN ovo ponašanje potrošača naziva „stimulativnim bekstvom“. Adrien Mollet, vodeći WGSN konsultant, komentariše: „Budućnost predstavlja eru napora i kreativnog izražavanja, sa ljudima koji provode duge periode vremena stvarajući viralni sadržaj. Ohrabreni da stvaraju, potrošači su proaktivni u razvoju pozorišnih produkcija sopstvenih života kao izraza njihovog životnog stila, vrednosti i statusa”.

  Kako metaverzum dobija na snazi i naši fizički i digitalni svetovi postaju sve više isprepleteni, potrošači će više ceniti blogovanje i kreiranje digitalnih sredstava kako bi pokazali svetu ko su zapravo oni. Prema WGSN-u, sadržaj koji se odnosi na samoizražavanje beleži kontinuirani rast iz godine u godinu 14 meseci zaredom, pri čemu su i kreatori i gledaoci prihvatili ovaj novi način „bez filtera“ prikazivanja svog stila i emocija.

  Da bi se rešio porast broja vlogova, HONOR 50 dolazi sa naprednim podešavanjem kamere, omogućavajući korisnicima da prelaze između prednje i zadnje kamere dok snimaju korišćenjem režima snimanja više videa, jednim potezom isporučujući istu tehniku snimanja koju je usvojila filmska industrija. Sa fleksibilnošću snimanja iz više od jedne perspektive, kreatori su sada u mogućnosti da dokumentuju i izraze svoje prave emocije, iskustva i identitet u realnom vremenu, omogućavajući smislenije veze sa svojom publikom.

  Evolucija stila, pametnih telefona i samoizražavanja

  Panelu, koji su organizovali HONOR i WGSN, pridružili su se brojni stručnjaci, među kojima su šef agencije za modne inovacije na Londonskom koledžu za modu Matthew Drinkwater, stručnjak za nakit i osnivač i kreativna direktorka bloga posvećenog nakitu Gemologue Liza Urla, kao i modna vlogerka sa više od 500.000 pratilaca na Instagramu Amelia Liana. Oni su razgovarali o trendovima koji danas oblikuju modnu i tehnološku industriju i kako novi HONOR 50 korisnicima koji cene i stil i tehnologiju pruža beskrajne mogućnosti za samoizražavanje.

  Kompletan snimak panel diskusije biće dostupan na globalnom Youtube kanalu kompanije HONOR – https://www.youtube.com/c/HonorOfficial.