Holandija ubuduće koristi ime Nizozemska

1
Foto Profimedia

Vlada Holandije odlučila je da koristi isključivo svoje, kako kažu, pravo ime – Nizozemska. Ove promene su deo pokušaja ažuriranja globalnog imidža države.

Kako prenosi RTCG, Nacionalni ribrending u vezi s kojim su se složili poslovni lideri, turistička zajednica i centralna vlada, biće sproveden kasnije ove godine.

Kao deo nove strategije, Nizozemska će biti službeni naziv na Eurosongu koji će se održati u Roterdamu u maju naredne godine, ali i tokom Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Isto tako, čak i fudbalska reprezentacija, koja se u inostranstvu često naziva Holandija, isključivo će se zvati Nizozemska u svakoj narednoj službenoj prilici.

„Želimo da predstavimo Nizozemsku kao otvorenu, inventivnu i uključivu zemlju. Mi smo modernizovali svoj pristup“, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Holandije, a prenosi RTCG.

1 KOMENTAR

  1. Možda vas uopšte ne zanima zašto se ne prestavljam na isti način kada šaljem komentare, ali draže mi je da živim na novoj slavi nego na staroj, jer je to jedan od načina da dobijem potvrdu da sam ostao dovoljno dobar u tome što radim.

Comments are closed.