Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je hitno puštanje na slobodu bivših poslanika Srđana Noga i Zorana Radojičića koji su ranije danas uhapšeni u Beogradu zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Navodeći da su te optužbe „neosnovane i besmislene“, iz SSP su ocenili da se od Noga „suštinski razlikuju i u ideologiji i u načinu borbe za promene u Srbije“, ali i dodali da „nikada nisu i nikada neće ćutati pred rušenjem pravnog poretka koje svaki dan sprovode Aleksandar Vučić i njegovi jurišnici“.

„Pozivamo sve prave opozicione političke stranke i pokrete, sve slobodoumne građane Srbije, da mirnim i nenasilnim sredstvima zajednički pružimo otpor nedemokratskom režimu Aleksandra Vučića i što pre ga primoramo na slobodne izbore posle kojih će otići tamo gde mu je i mesto-na smetlište istorije“, stoji u saopštenju. 

Bivši narodni poslanici Srđan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su ranije danas u Sarajevskoj ulici, zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Nogov advokat Marko Pušica rekao je da veruje da je njegov klijent uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

Nogu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrđen mandat poslanika u novom sazivu.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.