“Hitan poziv građanima Srbije, vakcinišite se, ne nasedajte na besmislice”: Otvoreno pismo Srpskog lekarskog društva

1

Srpsko lekarsko društvo poslalo je otvoreno pismo građanima, o tome da je vakcinacija veoma važna, a mi ga prenosimo u celosti.

“Poštovani građani Republike Srbije,

Srpsko lekarsko društvo sa velikom zabrinutošću prima informacije da odziv na vakcinaciju protiv Кovida 19 počinje da slabi.

Epidemija već predugo traje, već je odnela mnogo života, dovela do teških poremećaja u funkcionisanju zdravstvene službe, iscrpljivanja zdravstvenih radnika, do ozbiljnih poremećaja u lečenju bolesnika koji boluju od drugih oboljenja, do teških posledica po privredu, prosvetu, kulturu i sve druge društvene delatnosti, i do iscrpljivanja ionako ograničenih materijalnih resursa, sve sa nesagledivim posledicama.

Potpuno sigurno da je masovna vakcinacija JEDINI NAČIN da se
epidemija stavi pod kontrolu, Srpsko lekarsko društvo poziva građane da NE NASEDAJU NA BESMISLICE koje po društvenim mrežama i u
pojedinim medijima plasiraju neodgovorne osobe, i da se što je moguće pre masovno odazovu na vakcinaciju bilo kojom vakcinom koju je odobrila Agencija za lekove i lekovita sredstva Republike Srbije”, stoji u otvorenom pismu koje je potpisao profesor doktor Radomir Čolović.

1 KOMENTAR

  1. Ali mi u Srbiji imamo najveći odziv za vakcinaciju, od svih drugih zemalja. 3x veću od Nemačke recimo, i većine razvijenih zemalja

Comments are closed.