Hit edicija “Senke nad Balkanom”

0

Hit edicija knjiga o najkontroverznijim istorijskim ličnostima koje se pujavljuju u ili oko priče iz popularne serije “Senke nad Balkanom”, a koja se početkom godine poklanjala uz Nedeljnik, sada je dostupna u knjižarama širom Srbije.

“Toliko je istreniran da nekoliko minuta nakon ubistva može da sedi u baru i ispija piće kao da se ništa nije dogodilo. Čak ostavlja utisak da je i on zaboravio svoje učešće u tome” – neimenovani britanski špijun o Mustafi Golubiću

Knjiga “Mustafa Golubić: LJUBAVNIK, OBUĆAR, RATNIK, ŠPIJUN” prva je u hit ediciji “Senke nad Balkanom”.

Druga knjiga u ediciji je o Dragutinu Dimitrijeviću Apisu i Crnoj ruci, tajanstvenoj organizaciji o kojoj su i danas podeljena mišljenja, baš kao i o glavnom njenom junaku čija se senka nadvijala nad Jugoslavijom između dva rata, iako je on izgubio život pre njenog formiranja.

Treća knjiga u ediciji je priča o Beloj ruci, oficirskoj grupi koja se suprostavljala Crnoj ruci i svim intrigama koje su pratile taj sukob. Bela ruka bila je predvođena Petrom Živkovićem, čovekom koji je bio umešan u svaki važan događaj u prvoj polovini 20. veka i koji je, na ovaj ili onaj način, pokušavao svim drugim junacima edicije da dođe glave.

Četvrta knjiga posvećena je priči o princu Đorđu Karađorđeviću, starijem sinu kralja Petra i nesuđenom kralju Srbije. Njegova sudbina nije samo posledica dinastičke borbe, već posledica jedne od inicijalnih senki koje su se nadvile nad Balkanom.

Peta knjiga će je o knezu Pavlu, državniku koji se našao razapet između rastaućeg najvećeg zla koje čovečanstvo pamti i dvorskih, oficiriskih i političkih intriga u zemlji koja je bila u ruševinama.

Istine, mitovi i legende, nepoznata istorijska dokumenta i svedočanstva najkontroverznijim ličnostima naše istorije prve polovine 20. veka.