Hiseni: Ako ne bude međusobnog priznanja, nema ni sporazuma…

1
Profimedia

Šef ekspertske delegacije Kosova u dijalogu sa Srbijom Skender Hiseni izjavio je danas da neće biti dogovora sa Beogradom ukoliko “međusobno priznanje” ne bude konačni ishod dijaloga. 

On je posle sastanka sa predstavnicima Beograda u Briselu rekao da su vođeni “teški razgovori” o elementima koji će na kraju po njegovim rečima, biti deo “sveobuhvatnog pravno obavezujućeg međunarodnog sporazuma”.

“Radi se na prezicnom jeziku koji neće dozvoliti nikakvo dvosmisleno tumačenje niti jedne odredbe”, izjavio je Hiseni posle sastanka sa predstavnicima Beograda u Briselu.

Upitan o ranijim dogovorima koji su postignuti u okviru dijaloga, šef kosovske delegacije je naveo da se “sve ostalo podređuje ovome što je ‘kišobran’ koji će obuhvatiti sve elemente”.

Hiseni je ponovio da konačni sporazum “mora obuhvatiti i međusobno priznanje”.

“Ako to neće biti konačan ishod, onda neće biti ni dogovora. Ili ćemo se dogovoriti o svemu ili ni o čemu”, naveo je Hiseni.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Свако ко има нека очекивања да се са било којом индивидуом може договорити о некаквом признању, је или много глуп, или тешко неинформисан. Ако већ учествује у разговорима, онда би бар требао да буде упознат са правном одредбама и процедуром супротне стране, што и није никаква тајна. А како и та назови држава из које долази има папир који се гротескно зове устав, свакако да да има и ова страна, и то као много старији документ.

Comments are closed.