Barak Obama i Hilari Klinton izazvali su pravu buru na društvenim mrežama nakon što su žrtve masakra na Šri Lanki nazvali “poštovaocima” Uskrsa.

„Napadi na turiste i poštovaoce Uskrsa na Šri Lanki su napad na čovečanstvo. Na dan posvećen ljubavi, iskupljenju i obnovi, molimo se za žrtve i stojimo uz narod Šri Lanke“, napisao je na svom Tviter nalogu Barak Obama.

Nakon toga mu je jedan od korisnika Tvitera napisao da je “sasvim u redu reći hrišćani”, dok je drugi bio prilično izrevoltiran Obaminim tvitom.

“Da li imamo ljude koji poštuju Uskrs? Obama,ti imaš problem. Svo zlo koje ste zasadili tokom svoje ere, uključujući izbacivanje Gadafija s vlasti, pratiće vas.

A zatim je usledio i još jedan “bizaran” tvit koji je napisala njegova koleginica Hilari Klinton.

“Na ovom svetom vikendu za mnoge vere, moramo se ujediniti protiv mržnje i nasilja. Molim se za sve koji su pogođeni današnjim strašnim napadima na Uskršnje poštovaoce i putnike na Šri Lanki”, napisala je ona.

Izrevoltirani ovakvim napisima, korisnici su veoma burno reagovali.

“Poštovaoci Uskrsa, misliš hrišćani?! Ponavaljaj za mnom Hilari, hrišćani.”

“Ja sam katolkinja, hrišćanka, a napadi su bili na katoličke crkve. Stotine braće i sestara su poginule i ranjene od strane radikalne islamističke grupe. Ja nisam „Uskršnji poštovalac“. Uskršnja misa slavi vaskrsenje Isusa Hrista. Nismo “poštovaoci” Uskrsa”, samo su neki od komentara.

Sa druge strane, neki su istakli i činjenicu da Obama i Klintonova nisu oklevali da žrtve maskara u novozelandskim džamijama nazovu muslimanima.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.