Hemofarm donirao medicinsku opremu od 400.000 evra

  0
  Foto: Dragan Gojić, BETA

  Uz sigurno snabdevanje lekovima u Srbiji, regionalni farmaceutski lider Hemofarm i njegova matična kompanija Štada dopremili su u Srbiju i značajnu humanitarnu pomoć u vrednosti od gotovo 400 hiljada evra. Reč je o 110 monitora za praćenje stanja pacijenata bez kojih lekari koji nastavljaju bitku protiv korona virusa ne bi mogli da rade.

  „Poruka ‘Srbiji s ljubavlju’ koja je ispisana na kamionu sa pošiljkom ove značajne medicinske opreme, sažima osećanje svih 6 hiljada radnika naše matične kompanije Štade i svih radnika Hemofarma koji su i u ovim vremenima radili u 3 smene, 7 dana u nedelji kako bi obezbedili sigurno snabdevanje lekovima“ – poručio je iz Nemačke, odakle je humanitarna pošiljka i krenula, dr Ronald Zeliger, direktor Hemofarma.

  Foto: Dragan Gojić, BETA

  U ime Republike Srbije ovu  značajnu donaciju primio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a primopredaji medicinske opreme prisustvovao je i ambasador Nemačke u Srbiji, Tomas Šib.

  „Zaključak svih medicinskih radnika tokom borbe protiv korone bio je da su im osim respiratora najviše značili monitori za praćenje vitalnih parametara pacijenata u realno vremenu, zbog čega iskazujem veliku zahvalnost Hemofarmu na ovoj donaciji“ –  rekao je Lončar i najavio da će po završetku krize veliki deo monitora biti upućen odeljenjima za prevremeno rođenu decu.

  Foto: Dragan Gojić, BETA

  Nemački ambasador Tomas Šib  je konstatovao da je pandemija COVID-19 svima pokazala da je zajedništvo ključ rešavanja svih, pa i ovog izazova. „Nemačka će sigurno nastaviti saradnju sa Srbijom i u borbi protiv korone, ali i na ekonomskom planu“ – rekao je Šib i istakao sa Štada i Hemofarm predstavljaju simbol takve saradnje.

  Dajući svoj maksimalni doprinos u borbi protiv korona virusa i odbrani zdravlja ljudi, Hemofarm je od početka pandemije obarao rekorde u proizvodnji.

  Foto: Dragan Gojić, BETA

  „Smatramo da je to naš najbolji aplauz podrške, ali i da podrška koju pružamo ne sme biti kratkog daha. Na taj način branimo zdravlje ljudi i čuvamo poverenje koje nam građani daju već 60 godina koliko Hemofarm postoji“ – rekao je Marko Devrnja, direktor marketinga Hemofarma.

  Osim 110 monitora Srbiji, Hemofarm i Štada obezbedili su donaciju i u drugim zemljama gde imaju proizvodne pogone –  10 monitora Crnoj Gori i 30 Bosni i Hercegovini.