Hemofarm dobitnik VIRTUS specijalne nagrade za kampanju „Nesalomivi”

0

Kompanija Hemofarm dobitnica je VIRTUS specijalne nagrade Trag fondacije za najinovativniji projekat za prošlu godinu za kampanju „Nesalomivi” koja je pokrenuta sa ciljem očuvanja mentalnog zdravlja, borbe protiv depresije i stigme koja prati obolele.

„Duže od šest decenija ova kompanija i skoro tri decenije Hemofarm fondacija brinu se i bore za zdravlje ljudi, fizičko i mentalno. Veoma smo ponosni na kampanju „Nesalomivi“ koja je učinila mnogo u domenu mentalnog lečenja, omogućavajući stručnu podršku ljudima koji se bore protiv nevidljivog ali moćnog neprijatelja. Važno je da shvatimo da se, baš kao i naše telo, duševne bolesti leče i da nije sramota zatražiti pomoć. Veliko hvala lekarima i stručnjacima koji su nam pomogli i svojim savetima olakšali živote mnogim ljudima, a neke i spasili“, rekao je ovim povodom Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i zahvalio Trag fondaciji koja je ponovo prepoznala značaj podrške koju kompanija i njena fondacija pružaju zajednici.

Pokretu „Nesalomivi” do danas se priključilo više od milion ljudi, dok je više od 10.000 ljudi dobilo pomoć i podršku putem besplatne i anonimne SOS linije 0800 001 002 koja je pokrenuta unutar ove kampanje. Na ovaj broj javljaju se stručnjaci četiri specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici. Podršku kampanji pružilo je 657 institucija, asocijacija i organizacija u zemlji i inostranstvu, dok je kampanja „Nesalomivi“ do danas nagrađena sa 11 internacionalnih, regionalnih i nacionalnih priznanja.  

Nagradu VIRTUS dodeljuje Trag fondacija počev od 2007. godine, pod sloganom „Da dobro ne ostane skriveno“, sa ciljem prepoznavanja kompanija i građana koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice.