Harvi Vajnstin i bivši članovi odbora njegovog studija postigli su nagodbu vrednu 44 miliona dolara sa ženama koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje, piše Njujork tajms.

U saveznoj državi Njujork protiv Vajnstina je podignuta optužnica za seksualno nasilje nad dvema ženama, a iako ga je ukupno više od 80 žena optužilo za napastvovanje, većina optužbi spada u domen građanske parnice, umesto u krivična dela, te su detalji nagodbe veoma značajni u smislu da je pitanje da li nagodba podrazumeva da je Vajnstin priznao krivicu.

Oko 30 miliona otići će u fond za žrtve seksualnog nasilja, a Njujork tajms piše da će čitav iznos od 44 miliona dolara pokriti osiguranje.

Vajnstin se inače prethodno izjasnio kao nevin na sudu, među optužbama protiv njega su i one za silovanje i prisiljavanje na oralni seks, a očekuje se da suđenje za krivična dela Vajnstinu počne 9. septembra. On je takođe promenio čitav tim advokata, a izvesni Ronald Salivan, profesor prava i dekan na Univerzitetu Harvard povukao se iz ovog „tima iz snova“ nakon što je Harvard odlučio da ga smeni pod pritiskom nezadovoljnih studenata koji nisu odobravali činjenicu da Salivan brani Vajnstina.

Vajnstina su za seksualno nasilje optužile glumice koje su sa njim sarađivale, a upravo njegov slučaj doveo je do nastanka pokreta #MeToo.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.