Najdžel Faraž, lider Bregzit partije, ismejao je vojvodu i vojvotkinju od Saseksa, zbog njihovih „irelevantnih“ kampanja vezanih za ekologiju i društvenu pravdu.

Uporedo je izvređao princa Čarlsa i pokojnu majku kraljice Elizabete u kontroverznom govoru održanom na australijskoj desničarskoj konferenciji.

Foto Profimedia

Faražov govor na sidnejskoj konferenciji Konzervativne političke akcije, na kojoj je medijima bio zabranjen pristup, sadržao je njegove poglede na Bregzit, medijsku pristrasnot i Ujedinjene nacije, ali njegovi najoštriji komentari bili su rezervisani za kraljevsku porodicu.

Faraž, najžustriji zagovornik Bregzita , je pohvalio kraljicu. „Neverovatna i nadahnjujuća žena, prokleto smo srećni što je imamo“. Sa druge strane, izvređao je njenog sina, unuka i majku.

„Što se tiče njenog sina, što se tiče malog Čarlija i klimatskih promena. Bože dragi… Njena majka, njeno kraljevsko visočanstvo, bila je blago gojazni pušač i volela je da pije džin, doživela je sto i jednu godinu… Neka nam poživi kraljica još dugo, dugo“ rekao je Najdžel.

U odgovoru na pitanje o ženama koje odbijaju da imaju decu zbog klimatskih promena, prokomentarisao je odluku Harija i Megan da imaju samo dvoje dece.

„Ako želim da kraljica poživi još dugo vremena kako Čarli ne bi postao kralj, želim da mali Čarli poživi još duže, a Vilijam večno, kako Hari ne bi nikad postao kralj“ izjavio je Faraž.

„Zastrašujuće! Hari, ovaj mladić je bio hrabar, žestok, muževan, pojavljivao se na muškim zabavama neprikladno obučen, voleo je malo više da popije i upadne u nevolje…A onda, hrabri britanski oficir koji je bio u Avganistanu. Bio je najpopularniji predstavnik kraljevske porodice mlađe generacije kog smo videli u poslednjih 100 godina. A onda je upoznao Megan Markl, i pao sa litice. Rečeno nam je u protekloj nedelji da su Megan i Hari odlučili da imaju samo dvoje dece. A mi svi potpuno ignorišemo realan problem sa kojim se Zemlja suočava, a to je da broj stanovnika eksplodirao i niko se ne usuđuje da progovori o toj činjenici, niko ništa ne radi, a to da li će princ Hari imati dvoje dece je potpuno nebitno s’ obzirom na to da trenutno na planeti živi 2.6 milijarde Kineza i Indijaca“ rekao je Najdžel.

Faraž, je najavljen publici kao najverovatniji sledeći premijer Velike Britanije- iako uopšte nije član parlamenta, niti je uspeo iz više puta da postane premijer na prethodnim izborima, prenosi Gardijan.

Rekao je australijskoj publici da su „zeleni preuzeli čitavu zemlju“ i osudio je svrgnutog premijera Malkoma Turnbula da je „zmija“.

„Malkom Turnbul… se pretvarao da je konzervativac ali se ispostavilo da je zmija“ rekao je i uporedio ga sa Dejvidom Kamerunom. „Dejvid Kamerun nije bio konzervativac uopšte, već neko ko je deo trendi, metro, liberalne elite maskirane kao konzervativne“ dodao je.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.