Predlog vojvode i vojvotkinje od Saseksa za zaštitni znak svog Saseks Rojal brenda blokiran je nakon što je jedan lekar iz Australije uložio žalbu, piše Dejli mejl.

Princ Hari i Megan Markl nadali su se da će moći da iskoriste svoje ime koje je već poznato na društvenim mrežama, kako bi pokrenuli svoju humanitarnu fondaciju za koju imaju dugoročne planove – prodavati sve: od olovaka do majica s kapuljačom. 

I dok se još vode pregovori s kraljicom oko toga kako će Megan i Hari živeti i zarađivati, par sada vodi pravnu bitku nakon što je jedan muškarac uložio žalbu na njihov zaštitni znak. 

Postoji rok za žalbu pre registracije zaštitnog znaka. Tada žalbu može da uloži bilo ko, ako smatra potrebnim, što odlaže vreme početka upotrebe znaka, omogućavajući protivniku da izgradi slučaj. Period žalbe za Harija i Megan biće produžen do 20. marta, a trebalo je da bude 20. februar. 

Žalbu je podneo Bedžamin Vorčester iz Viktorije u Australiji, koji je studirao medicinu u Londonu i navodno je radio kao lekar u istom gradu od 2011. do 2014. Nije poznato zašto je uložio žalbu. 

Korišćenje zaštitnog znaka Saseks omogućilo bi Hariju i Megan da prodaju proizvode, što bi im donelo finansijsku nezavisnost.

Oni više ne koriste svoje titule, ali će i dalje biti poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, što je potvrđeno u izjavi Bakingemske palate u subotu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.