“Haradinajev politički trik. Pustiće ga posle 48 sati. Ne možda, nego će ga pustiti”: Aleksandar Vučić o Haradinaju i odnosu međunarodne zajednice prema Srbiji

1
Foto: Tanjug/AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sazvao je konferenciju za medije kako bi govorio o odluci Ramuša Haradinaja da podnese ostavku, o mogućim uzrocima i posledicama takvog postupka.

“Ostavka Ramuša Haradinaja je politički trik. On želi da dobije popularnost. Bori se da porazi protivnike na KiM, da se predstavi kao junak koji se bori, a da ostali ispadnu nedostojni vođe koji ih vodi u svetlu budućnost”, rekao je Vučić i izneo predviđanja o tome kako bi mogao da izgleda novi postupak protiv Haradinaja.

“Naša predviđanja su da će ga pustiti posle 48 sati. Ne kažem da će ga pustiti možda, već će ga pustiti. Vratiće se kao veliki heroj albanskog življa, njegova popularost će porasti, dok će popularnost svih ostalih će padati”, ističe Vučić.

Vučić je ocenio da takse neće biti ukinute, ali i naglasio da razume reakcije ljudi koji su jučerašnje najave shvatili kao pozitivan znak.

“Razumemo radost, a ne bih da kažem neku vrstu zadovoljstva zbog poziva Ramušu Haradinaju. Smatramo da razloga za euforiju nema jer sagledavamo sve činjenice i posledice tog čina, a posebno kako će se odnositi i Albanci i međunarodna zajednica prema Srbiji i njenom narodu.”

Predsednik Srbije je naglasio da će u naredna dva, tri meseca težište pritiska biti poptuno prebačeno u Srbiju i da će zbog ovakvog razvoja situacije oko Haradinaja Srbija morati da popušta “mnogo više nego što je planirala”.

Vučić se u petak uveče sastao sa srpskim članom predstavništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima odmah posle vesti o Haradinajevoj ostavci.

Sastanku su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašjnih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković.

1 KOMENTAR

  1. Vučić zabija prst u oko Haškom tribunalu i celom svetu. Čemu to vodi, odakle ovolika samouverenost i hrabrost da gata u pasulj i predvidja kako će se Sud ponašati?

Comments are closed.