Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj objavio je da je kasno sinoć stigao iz Haga u Prištinu, i da će danas nastaviti sa aktivnostima u vladi. On je već zakazao redovnu sednicu vlade za 14 sati, prenosi RTS.

On je na svom Fejsbuk nalogu napisao da neće da dozvoli vakuum u vlasti. Takođe je rekao i da „njegova nevinost ne može da se dovodi u pitanje i da nikakva zloupotreba ne može da uzdrma suvereno pravo Kosova“.

„Granice Kosova ne smeju da se tiču nikoga. Kosovu se ne može nametnuti ‘Dodik Republika’. Tržište za priznavanje znači taksa za priznavanje. Bezuslovni dijalog, odmah“, objavio je Haradinaj.

Rekao je da je nakon ostavke, koju je podneo 19.jula, izvršio zakonsku obavezu pred Specijalizovanim tužilaštvom kojem se u sredu odazvao na razgovor, ali se branio ćutanjem. Do njega su, kaže, stigle glasine da obavljanje vladinih dužnosti nakon ostavke nije ustavno.

„Kao vlada koja podnese ostavku, kao što sam spomenuo u svojoj odluci da podnosim ostavku, obavljam svoje dužnosti, ne mogu se usuditi da ostavim vakuum, jer Kosovo ne može da snosi posledice vakuuma u vlasti. Poštujući ih, stranke koje misle drugačije pozivam da se obrate Ustavnom sudu. Kakvu god bude odluka Ustavnog suda, poštovaću“, podvukao je Haradinaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.