Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj izjavio je da „uzdignutog čela i bez uznemirenja“ odgovara na poziv za ispitivanje pred Specijalnim sudom za ratne zločine, preneo je N1.

Pre polaska za Hag, Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je Kosovo spremno da vodi dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma o međusobnom priznanju u sadašnjim granicama.

„Danas kao Ramuš Haradinaj, državljanin Republike Kosovo, odgovaram na poziv za ispitivanje od strane Specijalnog suda. U celosti za pravo Kosova, nepokolebljiv u mojim životnim odlukama, neuznemiren i visoko uzdignutog čela“, napisao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, Kosovo je napredovalo na evroatlanskom putu, opredeljeno za mir i u stalnom prijateljstvu sa SAD.

„Kosovo je spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja finalnog pravno obavezujućeg sporazuma koji uključuje međusobno priznanje u postojećim granicama. Ali, tržište dajemo samo za priznanje (od strane Srbije)“, naveo je Haradinaj i dodao da je časno branio pravo Kosova, juče, danas i da će ga braniti uvek.

Komentar(1)

  1. Bobby
    24. jula 2019. 08:00

    Представа почиње, крај се зна.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.