Hapšenjem Srbina Gorana Stanišića na administrativnom prelazu Jarinje, zbog optužbi za navodne ratne zločine, počela je očekivana hajka na Srbe na Kosovu, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Đurić je rekao da je Stanišić, prema raspoloživim informacijama, uhapšen u subotu u popodnevnim satima pred suprugom i sestrom i odvezen za Prištinu.

„Očigledna je namera Prištine da se, zbog poziva vođama terorističke OVK za Hag, napravi svojevrsna kontrateža, zarad smirivanja sopstvene javnosti, ali i da bi pred međunarodnim institucijama i medijima ponovo pokušali da stvaraju lažnu sliku o Srbima kao zločincima“, naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Stanišić je često dolazio na Kosovo, poslednji put pre mesec dana, i do sada nije imao nikakvih problema prilikom prelaska administrativnih prelaza. Đurić je hapšenje Stanišića ocenio kao još jedan u nizu primera zastrašivanja Srba radi dovršetka etničkog čišćenja Kosova, a naročito njegovor severa.

„Najoštrije osuđujemo hapšenje Gorana Stanišića i aktiviranje nekakvih tajnih spiskova i lažnih optužnica privremenih prištinskih institucija i zahtevamo njegovo hitno puštanje na slobodu“, poručio je Đurić.

On je naveo da su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i država obezbedili svu pravnu pomoć porodici Stanišić.

Stanišić je raseljeno lice sa Kosova, a od 1999. godine živi u selu Međulužje kod Mladenovca. U istom mestu živi i Bogdan Mitrović koji je, prema Đurićevim rečima, simbol hapšenja na osnovu tajnih optužnica Prištine i lažnih svedočenja kosovskih Albanaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.