Hapšenja i pretres klupskih prostorija Barselone: Lokalni mediji prenose da je među privedenima i bivši predsednik Bartomeu…

0

(Beta) – FK Barselona saopštio je posle pretresa prostorija na “Kampu Nouu” i privođenja, da će u potpunosti sarađivati sa policijom.

“Barselona je ponudila punu saradnju policijskim i sudskim vlastima kako bi pomogla u utvrđivanju činjenica koje su predmet ove istrage”, navela je Barselona u saopštenju.

Katalonska policija je saopštila da je privela nekoliko osoba nakon pretresa prostorija FK Barselona.

“Informacije i dokumentacija koje zahteva policija strogo su ograničene na činjenice koje se odnose na ovaj slučaj. Barselona poštuje tekuće pravne postupke i princip pretpostavke nevinosti ljudi koji su se našli u procesu”, dodaje se u saopštenju.

Portparol katalonske policije nije želeo da otkrije identitet privedenih, ali su lokalni mediji javili da je među njima i bivši predsednik kluba Đozep Marija Bartomeu.

Španski mediji su izvestili da je ova operacija policije povezana sa prošlogodišnjom aferom “Barsagejt” kada su klupski zvaničnici optuženi za pokretanje kampanje blaćenja sadašnjih i bivših igrača na društvenim mrežema koji su bili kritični prema klubu i tadašnjem predsedniku.