Hana Selimović: “Rad Igora Vuka Torbice zloupotrebljen, da se ukloni iz promotivnog spota Kreativnih industrija, imali su otvoreni i neskriveni sukob…”

0
Foto: Printscreen Nova S, Printscreen RTS

Glumica Hana Selimović oštro je danas reagovala povodom činjenice da Savet za kreativne industrije, telo koje je formirala premijerka Ana Brnabić, u svom promotivnom spotu koristi deo predstave “Krvave svadbe”, pokojnog reditelja Igora Vuka Torbice, njenog dugogodišnjeg partnera. Selimović je na Fejsbuku napisala da se radi o “sramnoj zloupotrebi u političke svrhe” i zatražila da se rad Igora Vuka Torbice ukloni iz promocije Kreativnih industrija i Vlade Srbije.

Selimović je na svom fejsbuk profilu napisala da se radi o “sramnoj zloupotrebi u političke svrhe” dela čoveka koji je za života bio protiv institucije Kreativnih industrija i u otvorenom sukobu sa nekim od njenih članova.

Dragi prijatelji, danas sam u inboks dobila neugodnu informaciju o tome da na sajtu Vlade Republike Srbije, u tekstu…

Posted by Hana Selimovic on Петак, 10. јул 2020.

Glumica je poručila da neće dozvoliti da ovo prođe kao “usputna brljotina” i zahteva da se rad Igora Vuka Torbice ukloni iz promotivnog spota Vlade Srbije i Saveta za kreativne industrije.

Kako je navela, niko iz pomenutih institucija nije zaslužan ni za šta što ima veze sa njegovim radom, zbog čega ovaj čin doživljava kao “sramnu upotrebu autorskog dela pojedinca u političke svrhe”.

“Odmah sam kontaktirala producente koji su me uverili da niko od njih lično nije ustupio taj materijal u svrhe promocije Kreativnih industrija”, navela je ona.

“Na ovom mestu moram reći da je Igor, kao i svaka časna i misleća osoba koja stvara na ovom području, imala otvoreni i neskriveni sukob sa institucijom Kreativnih industrija, kao i sa konkretnim pojedincima koji to telo čine, te je ova zloupotreba upravo sve ono što obeležava odnos ove zemlje prema svojim građanima”, navodi se u saopštenju Hane Selimović.

Pozorišni reditelj Igor Vuk Torbica preminuo je sredinom juna ove u 33. godini u Rovinju.