Halkidiki dobio vodu i struju: Ima još problema i na Sitoniji, ali život se vraća u normalu

0
Foto: Tanjug (Vassilis Konstantopoulos/InTime News via AP)

Život se polako vraća u normalu na grčkom poluostrvu Halkidiki, koje je nedavno pogodilo snažno nevreme kada je život izgubilo sedam osoba.

Nevreme je značajno oštetilo infrastrukturu u ovom delu Grčke, nakon čega je proglašeno vanredno stanje. Lokalne vlasti navode da je u većini mesta sada snabdevanje strujom i vodom normalno, a da se još neki mali problemi rešavaju.

U opštini Kasandra struja se uglavnom vratila, ali neki delovi Kalitee nemaju vodu zbog oštećenja jednog od tri bunara koji bi trebalo da bude popravljen u narednim satima. Bez struje je još uvek i mala zona kod Polihrona, prenosi ANA.

Situacija je bolja i na Sitoniji. Predsednik ove opštine Kiparisis Deblas rekao je da struje ima 80 odsto objekata u Sartiju, kao i 90 odsto u Neos Marmarasu. Ipak, dodaje, nekoliko turističkih objekata i restorana ima problema jer još nisu dobili struju ni vodu, uključujući i turističke zone na obali.

“Dobili smo uveravanja od novog generalnog sekretara za civilnu zaštitu Nikosa Hardalijasa da će i to biti popravljeno večeras”, rekao je on sinoć.