Hakovan nalog ambasade Pakistana u Srbiji: “Poslate poruke o inflaciji i platama…”

0
(Beta/AP Photo/Richard Drew)

Ministarstvo spoljnih poslova Pakistana saopštilo je da su nalozi na društvenim mrežama ambasade te države u Srbiji hakovani. Prethodno je na nalogu ambasade Pakistana u Beogradu objavljena poruka u kojoj se navodi da zaposleni nisu primili platu tri meseca.

„Nalozi ambasade Pakistana u Srbiji na Tviteru, Fejsbuku i Instagramu su bili hakovani“, navodi se u saopštenju pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova.

U poruci koja je u petak ujutru objavljena na tviter nalogu ambasade, upućenoj premijeru Pakistana Imranu Kanu, navodi se da inflacija u Pakistanu ruši rekorde.

„Koliko dugo očekujete da ćemo mi, vladini zvaničnici, ćutati i nastavljati da radimo za vas bez plate poslednja tri meseca, dok se naša deca ispisuju iz škole zbog neplaćanja naknada“, navodi se u poruci.

Sa naloga ambasade poslata je i dodatna poruka upućena Kanu: „Žao mi je, nisam imao izbora“.

Te poruke su u međuvremenu obrisane, a Ministarstvo spoljnih poslova Pakistana objavilo je da se radilo o hakovanju, kako su neki korisnici tvitera ranije i pretpostavili.

„Poruke koje su bile objavljene na tim nalozima ne potiču iz ambasade Pakistana u Srbiji“, navodi se u kratkoj objavi Ministarstva.