Guverner savezne države Njujork Endrju Kuomo je rekao u utorak da je „zgrožen“ tvitom američkog predsednika Donalda Trampa da je 75-godišnji Martin Gugino, koga su policajci odgurnuli tokom protesta u Bufalu nakon čega je on udario glavom u beton, „pao jače nego što je odgurnt“, prenosi Jutarnji list.

„Predsednik Tramp je danas objavio tvit koji me je opet iznenadio, nakon svih onih tvitova koje je do sada objavio“, rekao je Kuomo u svom dnevnom brifingu za medije.

„Kada čitate njegove tvitove, dođete do trenutka kad kažete da vas više ništa ne može iznenaditi. Međutim, on vas opet iznenadi. Ponovo se šokirate i budete zgroženi“, dodao je Kuomo.

Naime, Tramp je u tvitu napisao da naslućuje da je Gugino izrežirao svoj pad nakon odgurivanja od strane policije, kao i da misli da je on pokušavao da onesposobi policijsku komunikaciju elektronskim putem.

„Demonstrant iz Bufala bi mogao da bude Antifa provokator. On je odgurnut dok je pokušavao da onesposobi policijsku komunikaciju. Gledao sam, pao je mnogo snažnije nego što je odgurnut“, napisao je Tramp na Tviteru.

Dvojica policajaca iz Bufala su suspendovana sa posla u četvrtak, nakon što se pojavio video snimak na kom se vidi kako guraju 75-godišnjeg muškarca koji je nakon pada udario glavom u beton i završio na bolničkom lečenju.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-439-od-11-juna/
https://www.nstore.rs/product/sestomesecna-pretplata-na-digitalno-izdanje-nedeljnika/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.