“Grupe Belivuka i Zvicera mogu da destabilizuju državu uklanjanjem Vučića…”

0
Screenshot/YouTube/BN

(Beta) – Ministar unutrašnjih poslova Aleskandar Vulin izjavio je danas da su organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Radoja Zvicera u stanju da destabilizuju čitave države, a da bi u Srbiji predmet destabilizacije bilo “uklanjanje” predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tokom gostovanja na TV Prva, Vulin je rekao da neke tajne službe pomažu takvim kriminalnim grupama da prenesu drogu preko okeana i distribuiraju je zarad političke destabilizacije zemalja “koje su neposlušne”.

“Ima li boljeg načina da destabilizujete zemlju a da ne likvidirate najvišeg funkcionera, ima li boljeg načina nego da vršite tim novcem korupciju među funkcionerima, ili da tim novcem infiltrirate neke ljude u navijačke grupe koje mogu da okupe veliki broj mladih na ulicu a da ne pitaju zašto”, kazao je Vulin.

Govoreći o navodnom vođi “kavačkog klana” Radoju Zviceru, koji je u bekstvu, Vulin je rekao da je Zvicer “kivan” na Vučića zato što je poveo borbu protiv kriminala, “pre koje je on bio ugledni građanin Crne Gore i ugostitelj”.

Komentarišući međunarodnu policijsku akciju “Trojanski štit”, u kojoj je u Beču uhapšen navodni pripadnik “kavačkog klana” Dario Đorđević Dekster, Vulin je rekao da je srpska policija duži period pratila Đorđevića, a da je austrijskoj policiji dojavila da će se sa drogom nalaziti u Beču.

Vulin je rekao da je Đorđević učestvovao u pripremi više likvidacija, a da je njegova grupa radila za onog “ko je plaćao” i rasturala narkotike.

“To je kriminalna grupa koja je ima puno krvi na rukama i puno droge. Dobro je što više nije na ulici”, istakao je Vulin.

Govoreći o desetorici uhapšenih, a kasnije puštenih na slobodu, zbog nereda tokom proslave šampionske titule fudbalskog kluba Crvena zvezda u Beogradu, Vulin je kazao da on smatra da nije trebalo da izađu iz zatvora jer se time šalje poruka: “Izdrži mesec dana, plati nešto i nastavi da radiš to što radiš”.

Vulin je naglasio da su oni mogli tada nekoga da ubiju da im se ozbiljnije suprotstavio, da su tukli devojke i istakao da bi kaznena politika trebalo da bude promenjena.