Grupa migranata sinoć sprečena da uđe u Mađarsku iz Srbije: Više od 200 ljudi pokušalo da ilegalno pređe na teritoriju članice EU…

2

(Beta) – Grupa od 17 migranata sinoć je kod mađarskog mesta Hercegsanto pokušala da iz Srbije pređe u tu susednu državu, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova, a prenosi RTS.

Kako se dodaje, većina migranata se nakon dolaska patrole razbežala, ali se šestorica zadržala kod zaštitne ograde duž granice i kamenjem gađala graničare.

Mađarski policajci su tom prilikom koristili suzavac. 

Proteklog dana, mađarska policija privela je 318 neregularnih migranata, najviše u županijama Bačkiškun i Čongrad-Čanad koje se graniče sa Srbijom.

Kod zaštitne ograde na mađarsko-srpskoj granici juče je sprečeno 217 migranata da nelegalno uđu u tu zemlju.

Protiv pet osoba pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

2 KOMENTARA

  1. Ко обезбеђује кретање тих миграната ? 200 људи ! То није ни један, ни двоје. Какав се то хаос генерише и ко га толерише ?

    • Kako ko obezbeđuje kretanje migranata, @Boby? Režim je odgovoran za zaštitu teritorije države Srbije! Kako to da Mađari i Hrvati na granici mogu da spreče ulaz migranata na njihovu teritoriji, a da srpska policija/žandarmerija i vojska ne mogu??? Nisi ti @Boby, baš toliko mali kako se prestavljaš! Svi u Srbiji još od prvog dana znaju da je to “državni posao”! A baš lepo zvuči ono “mi poštujemo ljude”. Svakog poštuju za lovu, a baš im se ono za narod!

Comments are closed.