Deca koja su se 15. februara otrovala u jednom beogradskom noćnom klubu, otrovali su se etanolom, a ne špiritusom kako se ranije mislilo, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić i dodala da nije bilo nikakvih psihoaktivnih supstanci, već je reč o teškom trovanju alkoholom, prenosi N1.

„Nije tu bilo nikakvih drugih psihoaktivnih supstanci, to nisu deca koja su se drogirala. Izgleda je neko sipao medicinski alkohol u tu flašu, a to je samo po sebi zločin“, rekla je ministarka.

Istakla je da odgovornim za trovanje dece smatra organizatora događaja, koji bi, dodala je, trebalo da završi u zatvoru.

„Lično smatram odgovornim organizatora. Morali su na ulazu da provere lične karte. Da li se to radi, koliko se poštuje, kako napraviti kontrolu, to prelazi nadležnosti Ministarstva zdravlja“, istakla je ministarka zadravlja za TV Blic.

Dodala je i da bi klub u kome se trovanje desilo trebalo da se zatvori.

Ona je ispričala da se za pomoć zbog trovanja obratilo 28 ljudi, od kojih je samo dvoje odraslih, a svi ostali su maloletnici. Na lečenju je zadržano njih 12, što, kako je rekla, znači da su imali teško trovanje etanolom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.