Grinvud i dalje u pritvoru zbog sumnji na silovanje

0
EPA-EFE/Peter Powell

(Beta-AP) – Fudbaler Mančester junajteda Mejson Grinvud ostao je i danas u pritvoru, pošto je policija dobila više vremena da istražuje navode o silovanju jedne žene.

Grinvud (20) je uhapšen u nedelju nakon što su na Instagram nalogu jedne žene objavljene fotografije i audio snimak, koji govore o nasilju i silovanju.

Pre nego što su objave obrisane, na fotografijama se mogla videti mlada žena krvavog lica i sa modricama po telu uz poruku: “Svima koji žele da znaju šta Mejson Grinvud stvarno radi”.

“Detektivi su dobili dodatno vreme da razgovaraju sa 20-godišnjim muškarcem koji je pritvoren zbog sumnji na napad i silovanje jedne žene. Osumnjičeni je uhapšen u nedelju popodne i ostaće u pritvoru. Istraga je u toku, a žrtvi je ponuđena stručna pomoć”, navodi se u saopštenju mančesterske policije.

Policija je podsetila sve da izbegavaju bilo kakve komentare ili deljenje fotografija koje bi mogle da ugroze pravo žrtve na doživotnu anonimnost ili rizikuju da ugroze istragu.

Junajted je sinoć suspendovao Grinvuda, koji je ove sezone postigao šest golova. Njegov ugovor sa Mančester junajtedom ističe 2025. godine.