Grenel: “Pustite Đokovića da igra na Ju-Es openu”

0
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ričard Grenel, bivši specijalni izaslanik za Balkan Donalda Trampa založio se za to da Novaku Đokoviću bude dozvoljen nastup na turniru US open.

“US open će izgubiti kada izbacuje jednog od najboljih igrača na svetu”, poručio je Grenel na Tviteru. Na njegov tvit stigle su brojne pozitivne reakcije.

Đokovićev nastup je pod znakom pitanja, kao i u slučaju turnira u Australiji, zbog toga što nije vakcinisan protiv kovida 19.

Po završetku nedavnog finala Vimbdona koji je osvojio Đoković je ponovio da se neće vakcinisati da bi nastupio na predstojećem US openu.

„Nisam vakcinisan i ne planiram da uradim to, tako da jedine dobre vesti koje mogu da dobijem jesu da ukinu zabranu, te obavezne vakcinalne pasoše ili kako god to zvali kako bi ušao u SAD, ili neko izuzeće. Ne znam. Ne mislim da je izuzeće realno moguće. Ako je moguće, ne znam kakvo bi bilo, nemam mnogo odgovora na to pitanje. Radi se samo o tome hoće li ili neće ukinuti to na vreme da bih mogao da uđem u SAD“, rekao je Đoković, prenosi Danas.