Specijalni predstavnik za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel sukobio se sa bivšim asistentom Baraka Obame Nedom Prajsom, nakon što je Prajs u poruci na Tviteru ocenio da je Grenel postigao spektakularan neuspeh po pitanju dijaloga između Prištine i Beograda.

„Grenel se tokom svog mandata oglašavao o dva važna pitanja – o pregovorima Srbije i Kosova i o zaštiti prava LGBT populacije. Prvo pitanje donelo mu je spektakularan neuspeh. O drugom pitanju mu njegova partija nije ni dozvolila da diskutuje“, napisao je Prajs.

Grenel je reagovao na ovaj stav, rekavši da je Obamina administracija osam godina ignorisala Srbiju i Kosovo i dodao da će te dve zemlje sada pregovarati u Beloj kući sledeće nedelje, prenosi Kosovo onlajn.

„Pregovori između Kosova i Srbije biće održani sledeće nedelje u Beloj kući. Vaš tim je osam godina ignorisao ljude u Srbiji i na Kosovu“, poručio je Grenel.

https://twitter.com/RichardGrenell/status/1298824647543226369

Prajs se osvrnuo i na Grenelovu globalnu kampanju za LGBT zajednicu, rekavši da mu stranka ne dozvoljava da o tome govori.

Grenel je na to uzvratio da je kandidat demokrata za predsesnika Džo Bajden opisao gej zajednicu kao „bezbednosni rizik“.

Sledeće nedelje, u Vašingtonu su zakazani sastanci o Kosovu. Glavna tema bi trebalo da bude ekonomija, ima naznaka da bi mogli da budu potpisani neki sporazumi, kao i da bi tom potpisivanju prisustvovao i sam predsednik Donald Tramp. Bio bi to značajan podsticaj njegovoj kampanji za reizbor.

U novom Nedeljniku čitajte veliko istraživanje o tome šta bi ovi pregovori mogli da donesu, ali i koja je uloga Srbije i posebno srpske dijaspore u izbornom okršaju Trampa i Bajdena

https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.