Grčka je odlučila da privremeno zatvori granicu za srpske državljane, od sutra do 15. jula, zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potvrdilo je agenciji Beta da će granica za državljane Srbije biti zatvorena od sutra u 6.00.

Grčka vlada je saopštila da će zabrana ulaska trajati do 15. jula i da može da bude produžena.

Turisti iz Srbije koji se sada nalaze u Grčkoj moći će da ostanu u toj zemlji do kraja aranžmana.

Vlada Grčke pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu, rekla je portparolka Aristotelija Peloni, preneo je Radio Slobodna Evropa navode agencije ANA.

„Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da srpskim državljanima privremeno bude zabranjen ulazak u Grčku od 6. jula u 6.00 do 15. jula. Vlada u saradnji s nadležnim službama analizira i procenjuje situaciju kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete po javno zdravlje“, rekla je Peloni.

Grčka je 1. jula otvorila granicu za građane Srbije i drugih zemalja, posle čega je jedan broj srpskih turista otišao na letovanje u tu zemlju.

U Srbiji je u međuvermenu počeo da raste broj zaraženih i umrlih od posledica koronavirusa, a u više srpskih gradova proglašena je vanredna situacija.

Grčka je objavila da je u prethodna 24 časa registrovala još devet zaraženih koronavirusom i da nije bilo smrtnih ishoda od posledica te infekcije.

Od devet novozaraženih, sedam su strani turisti koji su testirani po ulasku u zemlju, navodi Asošiejted pres.

Dan ranije, Grčka je prijavila 25 novoinficiranih, od kojih su osam strani turisti.

U Grčkoj je zaraza do sada potvrdjena kod više od 3.500 osoba, od kojih su umrle 192.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
Tagovi

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.