Gradski sekretar o situaciji u beogradskim vrtićima: “Za sada nema zatvaranja…”

0
Foto: Profimedia

(Beta) – U beogradskim vrtićima se poštuju sve preporučene mere za suzbijanje epidemije koronavirusa, osoblja ima dovoljno i za sada se ne razmatra njihovo zatvaranje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je za televiziju Prva rekao da je od maja, kada su vrtići otvoreni nakon zatvaranja u martu zbog vanrednog stanja zbog epidemije, od 20.000 dece koja u vrtiće dolaze, na koronavirus bilo pozitivno devetoro dece.

Prema njegovim rečima, na koronavirus je u isto vreme bilo pozitivno i 60 ljudi koji rade u beogradskim vrtićima, kao i nešto više od 150 roditelja.

“Od početka postupamo isključivo po merama Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Svaki slučaj (zaraze koronavirusom) odmah prijavimo Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja. Do danas sve protiče na dobrom nivou, nijedan objekat nije zatvoren”, rekao je Gak. Dodao je da su u slučajevima prijave zaraze koronavirusom primenjivane sve propisane mere.

On je rekao da je zabrinjavajuće to što se od početka oktobra povećava broj slučajeva zaraze koronavirusom, kao i da je najveći broj od dosadašnjih devet slučajeva dece pozitivne na koronu, zabeležen u poslednje dve nedelje.