Gradska opština Vračar dezinfikuje sve zgrade na svojoj teritoriji

    0

    Petak, 3.4.2020. – U cilju suzbijanja i sprečavanja daljeg širenja epidemije virusa korona i dodatne zaštite sugrađana, od danas Gradska opština Vračar dezinfikovaće sve zgrade na svojoj teritoriji. U saradnji sa Kriznim štabom za vanredne situacije, u periodu od tri nedelje biće dezinfikovano 2.200 zgrada. Prva dezinfekcija je počela u petospratnici u Njegoševoj 17, a nakon nje na redu su višespratnica u Grčića Milenka i zgrade sa najvećim brojem stanara na Južnom Bulevaru.

     „Tempo će biti od 80 do 100 zgrada. Dezinfekcija će se vršiti uz pomoć najmodernijih uređaja i korišćenjem hipohlorida, kako bi se uništili virusi, mikroorganizmi i paraziti. To je ono što je u ovom trenutku potrebno da se uradi u Beogradu“, rekao je predsednik Opštine Milan A. Nedeljković i dodao da je Opština Vračar jedna od prvih koja je počela sa dezinfekcijom.

    Dezinfikuju se stepenište, gelenderi, ulazna vrata, kvake, liftovi, zvona i drugi delovi zgrade gde se kreću sugrađani, a sve urađeno biće navedeno u sertifikatu.

    Predsednik je najavio da će danas od osam časova, biti postavljena i dva  tanka sa natrijum-hipohloridom namenjenog za dezinfekciju. Lokacije gde će građanstvo moći da uzme po dva litra dezinfekcionog sredstva za ličnu upotrebu biće u parku Vojvode Petra Bojovića i kod Vozarevog krsta, prekoputa Beogradskog dramskog pozorišta.